Factoring


 • Fakturabelåning och Fakturaköp

  Factoring är samlingsnamnet för de två tjänsterna för fakturaköp och fakturabelåning. Fakturaköp är en tjänst som betyder att det nämnda bolaget säljer sina fakturor till en Bank. Oftast betalar man en liten avgift för att få denna tjänsten från banken. Factoring förbättrar likviditeten och har ökat kraftigt de senaste åren.

 • Förbättra balansräkningen!

  Genom att använda Factoring förbättrar även företaget sin Balansräkning då  Kundfordringarna omsätts till kassa istället. 

  Fakturabelåning går också under samlingsnamnet Factoring och är på många sätt likt Fakturaköp med den stora skillnaden att risken alltid ligger kvar hos kunden. 

 • Factoring - Som ett banklån?

  Factoring är helt enkelt en annan form av finansiering som företag har. Finansiering via factoring skall inte jämföras med ett banklån, eftersom en finansiering via factoring inte är att ses som ett lån juridiskt eller i praktiken. Avgiften är inte en ränta, det är en diskontering vid köp.

 • Effekt på Balansräkningen

  Vad som sker med factoring är att du konverterar dina betalningsvillkor till kontantbetalning. Du är villig att betala en diskonteringsavgift för att få betalt med hela beloppet direkt. Det verkliga skälet till att göra detta är, att du med bättre likviditet kan få din verksamhet att växa snabbare och med multiplar. I teorin skall din vinst öka inte minska. 

Factoring

Vill du veta mer ?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vår företagsrådgivning för en personlig konsultation. Självklart är det helt kostnadsfritt och ej bindande.

Kostnadsfritt & ej bindande