7 vanliga frågor om factoring

Vad innebär factoring?

Du känner säkert redan till factoring och kanske har du själv redan använt dig av någon av tjänsterna. Det finns en rad med fördelar när det kommer till factoring, kanske till och med fler än du redan känner till. I denna veckas spaning har vi lyft fram sju vanliga frågor om tjänsterna och vad det betyder för ditt företag.

1. Vad är det egentligen som factoring erbjuder?

Factoring erbjuder en ökad likviditet för ditt företag. För att öka likviditeten kan du antingen belåna dina fakturor eller sälja dem.

2. Hur vet jag vilket som passar mig?

Om du ser på våra tjänster som exempel så kan man säga att om du aldrig tidigare sålt fakturor eller bara gör det vid enstaka tillfällen är Sälja Faktura rätt tjänst för dig. Ett typiskt exempel kan vara en tillfällig försäljning för att klara lönerna i juli och augusti. Om du däremot redan använder fakturabelåning kan du via tjänsterna Fakturaköp Löpande eller Fakturabelåning få in offerter som du kan jämföra med de villkor du har idag.

3. Hur lång tid tar det från det att jag ansöker tills att jag får pengar?

Om du använder dig av vår förmedlingstjänst så behandlas din ansökan av oss inom högst 24 timmar. Normalt får du sedan offerter från finansbolag inom några timmar. Från det att du tecknat avtalet tar det cirka 24 timmar innan du fått betalningen.

4. Vad får jag betalat för mina fakturor?

Eftersom finansbolagen vet att de konkurrerar med många andra ligger det i deras intresse att erbjuda bästa möjliga pris. Genom att du får in många offerter kan du välja den aktör som passar dig bäst och ger bäst villkor.

5. Om jag ber er om hjälp vad kostar denna tjänsten då?

Enkelt svar: Ingenting! Vi får betalt från finansbolagen som förstår att detta är en tjänst de har nytta av.

6. Kan alla använda sig av factoring?

Alla som har ett registrerat företag kan utnyttja factoring och om de har försäljning via faktura, helt eller delvis.

7. Vad tjänar jag på att använda era tjänster mot att söka själv?

Du får in ett stort antal offerter från olika finansbolag och får en enkel översikt över olika villkor och kostnader. Genom att utnyttja våra tjänster får du tid över till din verksamhet.
[quick_test_loan]