"Att hitta rätt finansiering ska vara lätt"


Skrivet 2017-03-27 av Fakturino

Med Fakturinos hjälp att hitta sin nya finansieringspartner garanterade familjeföretaget Mille Notti att de fick marknadens bästa villkor när de skulle välja bank.


- Med hjälp av Fakturinos digitala tjänst fick flera av Sveriges ledande banker komma till oss med anbud, vid en och samma tidpunkt. Vi fick snabbt en sammanställning av hela marknaden och kunde enkelt jämföra anbuden mot varandra. Med hjälp av Fakturinos rådgivare kände vi oss trygga i att vi fick rätt villkor och en finansieringslösning som var skräddarsydd för just våra behov, säger William Wehtje VD på Mille Notti.

I en bransch präglad av oförutsägbara händelser och snabba skiftningar kan tillgång till fritt rörelsekapital vara avgörande för ett företags tillväxt. Mille Notti ville förenkla hanteringen och upprätthålla företagets kapitalnivå, oavsett tidpunkt under året.

- Vi är en leverantör där kvalitet är a och o ut i minsta detalj. Ingen komponent kan lämnas åt slumpen. Det kan ta lång tid från det att vi beställer våra produkter tills vi får betalt av slutkund. Med hjälp av vår nya factoringpartner säkerställer vi vår likviditet även under perioder då vi behöver ligga ute med kapital en längre tid. På så sätt garanterar vi både intäkter och företagets likviditet, säger Ann-Helén ekonomiansvarig på Mille Notti.