Sju vanliga frågor om factoring!

Varför ska man använda factoring? Och hur vet jag att jag inte betalar för mycket för tjänsten? Behöver mitt företag använda factoring? Ibland är det inte helt enkelt att veta och vi har därför samlat sju frågor våra experter ofta får från undrande företagare:

  1. Varför använder företag factoring?

Företag i tillväxt använder factoring för att kunna fortsätta växa. Genom factoring får företag tillgång till sitt kapital tidigare och kan således fortsättta investera i sin verksamhet direkt – istället för att vänta på att kunderna har betalat fakturorna. Att finansiera sina fakturor innebär också att man kan fokusera på sin kärnverksamhet och slippa lägga tid på hanteringen av fakturorna. Olika banker och finansbolag har olika priser och system för att erbjuda sina tjänster och det är där Fakturino kommer in i bilden; Vi hjälper företag att hitta rätt fakturafinansiering!

  1. Vilken typ av factoring passar för mitt bolag?

Beroende på det hur det likvida behovet ser ut och företagets storlek är det olika banker och finansbolag som passar bäst. Vilka kunder du som företagare har är också en viktig faktor och påverkar vilken bank eller finansbolag du skall välja!

  1. Hur lång tid tar det från det att jag ansöker tills att jag får pengar?

Fakturinos jämförelseplattform är snabb och enkel att använda. Om det ligger i ett företags intresse hitta rätt finansieringsalternativ snabbt kan ni vara igång med er samarbetspartner och få betalt samma dag som ni gör jämförelsen. Inte lika bråttom? Inga problem, Fakturino har alltid experter tillgängliga som man kan rådfråga om sin jämförelse för att vara säker på att man väljer den bästa finansieringen.

  1. Hur vet jag att jag får bäst pris?

Eftersom finansbolagen konkurrerar med varandra i vår plattform ligger det i deras intresse att erbjuda bästa möjliga pris för att öka deras chans att vinna affären. Du får in flera offerter och kan du välja den aktör som passar dig bäst och ger bäst villkor.

  1. Om jag ber er om hjälp vad kostar denna tjänsten då?

Enkelt svar: Ingenting! Vi får betalt från finansbolagen för att de ska få ta del av vår plattform.

  1. Vad tjänar jag på att använda era tjänster mot att söka själv?

Du får in ett stort antal offerter från olika finansbolag och får en enkel översikt över olika villkor och kostnader. Genom att utnyttja våra tjänster får du tid över till din verksamhet och vet samtidigt att du har den bästa möjliga finansieringen.