Är din magkänsla tillräcklig för ditt nästa beslut?


Skrivet 2017-03-31 av Josefine Wikström Nilsson

Väljer du en iskall öl eller sodavatten på veckans after work? Ska ditt företag köpa eller leasa er nästa investering? Oavsett omfattning på ditt beslut ska du känna dig trygg nästa gång du ska ta ett avgörande fastställande i ditt företag. Räcker det att tro på sin egen magkänsla? Apple är ett exempel bland framgångsrika företag vars företagsledare förlitat sig på magkänslan snarare än statistiken. Apple-grundaren Steve Jobs var nämligen inte entreprenören som grottade ner sig i data och siffror i första taget. Apples solskenshistoria har snarare förklarats av hans förmåga av att upptäcka en trend innan den inträffades, utifrån idéer som sällan hade stöd av statistiken.

Dock är nyckeln till framgång långt ifrån beslut enbart grundande på magkänslan. Forskning visar på en rad exempel där vår magkänsla snarare förhindrar än att hjälpa oss att ta rätt beslut. Det förklaras av att vi tolkar tillgänglig information utifrån våra tidigare erfarenheter och tillfälligheter som nödvändigtvis inte har med det faktiska beslutet att göra. Vilket motiverar varför statistik som försäljningssiffror och kunddata kan vara både ett nödvändigt och tryggt underlag. För att åter se till Steve Jobs menade han att datan kan hjälpa till att ge en indikation för en teori eller en idé, men är aldrig tillräcklig för att förutsäga vad som kommer att bli en framgångsrik produkt. 

Oavsett omfattning, stort som smått, har det visat sig vara enklare att göra kloka beslut om du kan jämföra ett alternativ i relation till något annat. Ser vi till ditt företags nästa val av finansiering kan du både enklare och tryggare ta nästa beslut när du fått en sammanställning över hela marknaden. Därför samlar vi Sveriges ledande banker under samma tak så att du kan jämföra deras anbud mot varandra. På så sätt vet både vi och du att ditt företag får rätt finansiering till rätt villkor. Skulle du känna att du inte har tillräckligt med information för att ta beslutet själv? Fakturinos rådgivare har både kunskap och erfarenhet från olika branscher. De finns tillgängliga för dig i hela processen så att vi alltid kan säkerställa att du får rätt finansiering för ditt företag utifrån era individuella förutsättningar, oavsett om det gäller factoring, leasing eller ett företagslån.