Är ni i tankarna för att ta ett företagslån? Vi hjälper dig!

Företagslån är till för alla typer av företag

Många företag behöver någon gång ta ett företagslån. Det kan vara för att man vill anställa fler medarbetare, köpa in material eller expandera. Företagslån kan komma i flera olika former, till exempel leveranskredit, order/lagerfinansiering eller reverslån. 

Företagslån är till för alla typer av företag. När det gäller enskilda firmor så baseras kreditbedömningen i princip endast på personen bakom företaget. Det är den personen som kommer stå som betalningsansvarig. Det som är viktigast för bankerna är att företaget har en betalningsförmåga och att de inte lånar mer pengar än vad de har förmåga att omsätta. Om ni driver en nystartad firma eller arbetar inom ett nytt affärsområde, är det extra viktigt att ni har ett fundamentalt stöd, då det är svårt att ge ut ett lån som endast baseras på presumtiva siffror eller prognoser. 

Vad ska du ha lånet till?

Det är viktigt att ha en plan på vad ni ska ha lånet till innan ni tar ett företagslån. Det är därför bra att fråga er själva följande frågor innan ni bestämmer er:

Hur mycket pengar ska ni låna? 
Vad ska lånet användas till? 
Hur ska lånet återbetalas? 
Hur snabbt behöver du pengarna?
Kommer företagslånet bli lönsamt? 

Vad kan ni få för ränta?

Räntan eller avgiften för alla finansiella tjänster beror på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns. Desto fler säkerheter som erbjuds, desto bättre ränta. Avbetalningstiden bestämmer ni tillsammans med banken. Det är därför viktigt att ni jämför olika banker mot varandra för att få den bästa möjliga räntan. Om ni vill ha hjälp med ansökan kan ni alltid kontakta våra rådgivare som hjälper er genom hela processen.

bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.