Digitalisering av banktjänster är framtiden

För det flesta är idag “digitalisering” inget nytt begrepp. Den accelererande utvecklingen möjliggör för kompletta digitala affärsmodeller som överskridit gamla gränser sedan länge. Tack vare mer avancerade teknologier har idag handeln, näringslivet och det privata bruket lyckats omvandlat sina strukturer till mer effektiva, lönsamma och optimerade system, vilket gynnat och förenklat både säljprocesser så väl som kundrelationer. 

Den digitala transformeringen av finanssektorn i Sverige är i full gång och kommer att pågå länge. Fintech – en förkortning av finansiell teknik – utmanar bankerna inom deras kärnverksamheter; betalningar, lån och sparande.  I länder som Kina har den digitala utvecklingen redan skapat ett nytt finansiellt ekosystem. Där är det andra typer av företag som driver de finansiella tjänsternas utformning. De kommer från sektorer som e-handel och sociala medier, och är uppbyggda kring mobil internetteknik och en avancerad hantering av data. 

De nya aktörerna förenar innovationsförmåga, skala och finansiell styrka. Förr eller senare kommer utvecklingen också ikapp  både Europa och USA. Omfattningen av den finansiella revolutionen har blivit större än vad vi tidigare kunnat tro. Tack vare ökad säkerhet, kapacitet och simplifiering har idag miljarder människor som tidigare inte haft tillgång till finansiella tjänster nu det. 

Finansiell digitalisering är framtiden. Kunder söker upplevelser som enkelt smälter samman i den digitala ekosystemet. Idag finns banken direkt i telefonen, och med hjälp av mobilt bank-id kan privatpersoner enkelt legitimera sig online. På Fakturino jobbar vi för att förbättra företags ekonomiska och finansiella villkor, genom att ta tillvara på den snabbt avancerade tekniken och samtidigt möta kundens behov och efterfrågan på en snabb, enkel, säker och personlig service. 

På Fakturino vill vi hjälpa företag att få den bästa möjliga finansieringen – kostnadsfritt. Vi erbjuder en helt digital användarupplevelse (om man vill), samt fri tillgång till våra experter. 

Tveka inte att kontakta oss!