Factoring ger ditt företag bättre likviditet

En god likviditet kan vara avgörande i ett snabbt växlande affärsklimat. Factoring ger dig möjlighet att ligga steget före dina konkurrenter.

I varje företag skickas det ständigt ut fakturor och räkningar till kunder och klienter. För en god likviditet krävs det att de betalas i rätt tid utan bestridande. En kontantfaktura betalas normalt direkt vid försäljningstillfället, men det finns många andra typer där förfallodatumet är satt längre fram i tiden. Det gäller såväl en faktura på engelska som på svenska liksom fakturor i alla olika branscher.

Med factoring kan du undvika problemet vid finansiering som försenade fakturor utgör. Factoringtjänsten ger dig nämligen möjlighet att få fakturan betald direkt av finansbolaget. Det betyder att du kan investera pengarna på nya områden utan att behöva invänta dröjsmålet som en utskickad faktura kan betyda. Resultatet blir en mer dynamisk affärsverksamhet som slipper tacka nej till erbjudanden som kräver ekonomiska muskler. Istället har du god likviditet i företaget och kan utforska nya affärsmöjligheter utan hinder.

Dessutom får du en ökad trygghet när du säljer en faktura till ett finansbolag eftersom de går in och tar kreditrisken som en obetald faktura för med sig. På så sätt kan du vara säker på att du får behålla pengarna som du har fått för fakturan.