Factoringavgift

Hitta bank och finansbolag med kunskap om fakturaköp, fakturabelåning och factoringavgift hos nätbaserade marknadsplatsen fakturino.se

Effektivisera ditt företag med en factoringavgift och tjäna tid

Om du inte vill lägga tid på att sköta fakturahanteringen själv kan du överlåta den till ett företag som erbjuder factoring. Du slipper då tänka på att skicka ut fakturor och kan helt och hållet fokusera på din kärnverksamhet utan några som helst avbrott. Du kan spara både tid och pengar genom att investera i en praktisk tjänst för en factoringavgift hos ett kompetent finansbolag. Att bokföra factoringavgift på din kontoplan är enkelt jämfört med allt det pappersjobb som fakturering annars innebär och du kan lägga mer tid på din huvudsakliga verksamhet. Avgiften är alltid baserad på fakturabeloppet och det kan vara ett lågt pris att betala för att slippa krångel och risker med vissa kunder. En bonus i sammanhanget är även att ditt företag får in pengarna snabbare så att verksamheten kan flyta på friktionsfritt. I dagens digitala samhälle så är det enkelt att använda sig av factoring. Du anger dina uppgifter till factoringföretaget över nätet när du säljer din faktura och sedan sköter företaget om indrivningen medan du sköter om dina affärer i lugn och ro. Precis som den smidiga registreringen så sköts också utbetalningen digitalt och du får snabbt in dina pengar på ett effektivt och säkert sätt.

Vad är factoringavgift?

Factoring innebär att ett företag antingen säljer eller belånar sina fakturor hos ett factoringföretag. Användandet av factoringtjänster har ökat markant i både Sverige och Europa de sista åren, och både små och stora företag säljer sina fakturor för att bli effektivare. Den factoringavgift som man betalar när man överlåter sina fakturor är ett begrepp som täcker hela kostnaden av din faktureringstjänst. Där ingår bland annat fakturahanteringsavgift, årsavgift och anslutningsavgift men det kan variera. Vissa företag tar ibland ut en extra avgift för indrivning av fakturorna och i vissa fall även provision, men oftast ingår det i den totala factoringavgiften. Avgiften styrs av storleken på fakturorna och dras av när fakturorna är betalda. När du använder dig av factoringtjänster så informeras kunderna om detta via en uppgift på fakturan. Om du anlitat ett factoringföretag för belåning av fakturor så har avgiften för fakturafinansieringen en liknande prissättning som den vid fakturaförsäljning och kan bestå av antingen en avgift beräknat på fakturorna eller en ränteberäkning på det finansierade belopp som utnyttjats. Att använda sig av ett factoringföretag för fakturahanteringen förbättrar likviditeten i ditt företag samtidigt som du frigör värdefull arbetstid och håller onödiga kostnader nere. En avgift för detta är snarast att betrakta som en investering i företaget. Det är inte heller gratis för dig att ge dina kunder kredit.

Skaffa en kompetent fakturahanterare mot låg factoringavgift

Fakturino.se har lösningen för dig som har frågor om factoringavgifter och moms. Här kan du få professionell hjälp när du behöver finansiella råd angående fakturering och bokföring. Lämna en förfrågan och få flera bud inom ett dygn så att du kan börja jämföra mellan framstående banker och finansbolag. Här hittar du det du söker till rimligt pris.

Ta mig till startsidan