Fakturaköp

Vill du få hjälp med fakturaköp ? På Fakturino.se kan du jämföra marknadens ledande aktörer inom factoring.

Underlätta för dig och ditt företag med fakturaköp

Fakturaköp är en tjänst inom factoring och blir allt vanligare för både små och stora företag att anlita. Användandet av factoring sträcker sig så långt bak i tiden som till romartiden då män, så kallade faktorer, distribuerade ut de rika romarnas producerade varor från deras ägor. På 1700-talet var factoring ett vanligt sätt att finansiera handelskompanier och i London fanns det år 1677 38 st registrerade factoringföretag. I Sverige började man tillämpa factoring mer och mer i början av 1990-talet men först runt 2005 fick servicen ett rejält uppsving. Idag erbjuds factoring av en rad banker och finansbolag och medför många fördelar för företagen. En tjänst som denna underlättar och frigör en hel del tid för företagaren själv som då istället kan utnyttjas till att fokusera på att bygga upp företagets kärnverksamhet. Andra fördelar med factoring är att företaget får en ökad likviditet och minskad kreditrisk. För att använda sig av fakturaköp hur gör man då? Fakturino.se är en oberoende marknadsplats för upphandling inom factoring, där du får hjälp att jämföra vad marknaden har att erbjuda. Oavsett om du har ett stort eller litet företag kan vi på Fakturino.se hjälpa dig hitta rätt aktör som passar just dig och ditt företag.

Varför fakturaköp?

Med fakturaköp sparar du först och främst tid på administrationsarbete och kan istället fokusera på kärnverksamheten i ditt företag. Förutom att företaget kan vara säkert på att alltid få betalt kommer pengarna dessutom snabbt in på kontot. Ditt företag slipper på så sätt kreditrisken som tas över av din bank eller ditt finansbolag och du behöver inte tänka på påminnelser eller eventuell inkasso. En annan fördel är att företaget får ett förbättrat likviditetsläge som kan användas till investeringar, återföring av skulder eller betalning av kostnader. Med fakturaköp kan ditt företag också få ett bättre samarbete med kunder och leverantörer då kunderna kan erbjudas bättre betalningsvillkor och leverantörerna alltid får sina betalningar i tid. Du förbättrar också ditt företags nyckeltal – soliditeten – som visar företagets möjligheter att på längre sikt stå emot förluster och därmed överleva. Med denna tjänst ”tjänar” företaget även pengar genom lägre interna kostnader, högre tillväxt, minskning av övriga finansieringskostnader och räntebesparingar i jämförelse med till exempel checkkredit. Det finns inget typiskt standardavtal för en sådan här tjänst utan ditt företag och din bank/finansbolag kommer överens om hur ni vill ha det. Man kan välja att antingen överlåta alla fakturor eller endast en del av dem till banken/finansbolaget. Gör din jämförelse nu.

Hjälp företaget spara pengar och tid med Fakturaköp

Hos oss kan du jämföra marknadens företagsbanker och vänta dig svar inom 24 timmar. Vi samarbetar med Sveriges ledande banker och finansbolag för att erhålla de bästa villkoren för factoring, leasing och företagskredit. Underlätta för ditt företag genom att säkert och kostnadsfritt använda Fakturino.se för att hitta rätt fakturaköp bra pris.

[quick_test_loan]