Fakturino blir en del av Dagens Industri

Dagens industri har köpt 25 procent av bolaget Fakturino. ”Med sin prisjämförelsesajt kommer Fakturino att ge ett mervärde till våra läsare och kunder”, säger Di:s vd Henrik Stangel.

”Vi har följt marknaden för företagstjänster en längre tid och konstaterat att Fakturino har skapat en stark position på marknaden. Därför är det glädjande att vi går in i ett nära samarbete och delägande i bolaget”, säger Henrik Stangel och tillägger:

”Det här är ytterligare ett steg i vår strategi på Di att vid sidan av att leverera landets bästa ekonomijournalistik ska utveckla de bästa möjliga tjänsterna både för privatpersoner och företag.”

Dagens industri köpte tidigare i år in sig i försäkringsmäklaren Insplanet och har tillsammans med de övriga dagstidningarna inom Bonnier News också köpt bostadssajten Hitta Hem.

I ett första skede köper Dagens industri 25 procent av Fakturino.

”Vi har en option att gå upp i ägande i två steg. I nästa steg blir vi majoritetsägare och då förbinder vi oss att köpa hela företaget. Målsättningen är att köpa hela företaget”, säger Henrik Stangel.

Dagens industri kommer att erbjuda prisjämförelsetjänsten för factoring och fakturaköp till di.ses läsare.

”Produkten passar egentligen alla företagare som vill frigöra kapital. Factoring, där man alltså säljer sin faktura till ett finansbolag, är populärt under ett bolags expansiva fas”, säger Fakturinos delgrundare och vd Fredrik Jung Abbou.