Finansiera din start-up med factoring!

Att starta ett företag är en dröm för många, med factoring kan drömmen möjliggöras.

Att starta upp, och sedan också driva, ett företag kräver en hel del pengar. För små eller nystartade företag kan det vara svårt att få banklån eller liknande, vilket ofta är vad som krävs för att kunna starta en verksamhet samt få den att bli självgående och framgångsrik.

Att det är svårt att få lån beror förstås på att banker och finansbolag vill ha någon typ av säkerhet innan de lånar ut pengar. De vill helt enkelt kunna ta en titt på den ekonomiska historiken – och någon sådan finns ju inte, av naturliga skäl, i ett nystartat företag.

I avsaknad av banklån måste man alltså som ny företagare vända blicken åt ett annat håll. Ett väldigt lätt och smidigt sätt att finansiera verksamheten kan man hitta i factoring. Factoring innebär kort och gott att man säljer sina fakturor till en annan part. Denna part tar över fakturan med allt det innebär i form av krav och indrivningsprocess och själv får man betalt direkt. Det faktum att pengarna kommer in direkt, och att man inte behöver vänta på att fakturan betalas, säkerställer att verksamheten kan drivas vidare.

När man vet att de medel som krävs för den dagliga driften av ett företag finns kan man koncentrera sig på viktigare saker. Kreativitet och uppfinningsrikedom kan få ta över och det finns egentligen inga gränser. Istället för att oroa sig över praktiska saker, såsom finansiering, kan man istället helt gå upp i stunden och ägna sig åt det man är bäst på.

Factoring är en fakturatjänst som skapar möjligheter och erbjuder fördelaktiga villkor som inte skulle varit möjliga annars. Många företagare skulle få uppleva fantastiska fördelar om de utnyttjade chansen att sälja sin kreditfaktura för att snabbare få in pengar till verksamheten. På så sätt ges bättre verktyg till att möta kundens efterfrågan utan att behöva hålla tillbaka på grund av ekonomiska begränsningar.