E-signering

Frågan alla företagare bör ställa sig!

Har ditt företag rätt rörelsefinansiering? Ta reda på det via detta inlägg!

Oavsett om du som företagare använder factoring, leasing eller lån för att förbättra er likviditet, är det viktigt att inte undervärdera vikten av rätt verktyg för att optimera företagets kassaflöde.

Alla företagare bör ställa sig frågan: Hur skulle min verksamhet förändras om jag kan få tillgång till mina intäkter direkt? Kan jag göra fler affärer? Kan jag omsätta pengarna i verksamheten? Kan man som företag omsätta sina intäkter med högre avkastning än kostnaden för sin finansiering, skall man ALLTID använda rörelsefinansiering.

Exempel: Du har fakturerat 1 000 000 kr med 30 dagars kredittid. Hur hade du använt de pengarna om de inkommit direkt istället för efter 30 dagar. Hade du tjänat mer pengar än kostnaden för att få betalt direkt, då skall du ALLTID använda rörelsefinansiering i någon form.

Det svåra med rörelsefinansiering är att tidigare har alternativen varit få. Antingen har man haft en checkkredit hos “sin” bank, eller så har man sålt sina fakturor till alldeles för höga kostnader. Med digitalisering och ökad konkurrens är företagare i bättre position än någonsin – checkkrediter med dåligt utrymme och för stora säkerhetsmassor gör att storbankerna hamnat på efterkälken, och med den ökade konkurrensen behöver man inte använda dyra factoring-lösningar med dåligt varumärke.

Oavsett vad du behöver, och vilka frågor du har, Fakturino jämför och hjälper er att hitta rätt företagsfinansiering. Vill ni vill komma igång idag? Eller kanske integrera en lösning i era IT-system? – vi hjälper er.

Här kan du läsa om andra bolag som vi hjälpt.

Här kan du jämföra och välja rätt företagsfinansiering – direkt i vår plattform!