Frigör kapital, tjäna pengar

Den som har koll på valuta- och råvarumarknaderna har möjlighet att tjäna stora pengar med factoring.

Det finns flera fördelar med att använda sig av factoring. Det kan skapa en förutsägbarhet i företagets ekonomi, hjälpa till med likviditet eller frigöra kapital. På Fakturino jobbar vi efter devisen att “tid är pengar” och vi ser tydliga fördelar med att ha kapital nu, snarare än senare.

Ett segment där det går att skaffa sig stora fördelar är på valuta- och råvarumarknaderna. När det är hög volatilitet, det vill säga när priset varierar mycket från en tidpunkt till en annan, kan den som har fingertoppskänsla tjäna stora pengar på att köpa billigt och sälja dyrt.

Den typen av transaktioner kräver dock att du har kapital redo när läget är som mest gynnsamt, något som factoring kan hjälpa till med. Genom att sälja sina fakturor kan företagare frigöra medel som ger dem möjlighet att reagera på förändringar i valutakurser och råvarupriser.

Detta är intressant även för företag som inte spekulerar i valutor eller råvaror. Beroende på vad ditt företag har för underleverantörer kan det finnas mycket pengar att tjäna eller spara på att se till så att en affär eller order blir möjlig vid ett givet tillfälle. Då kan factoring vara en bra lösning för dig och ditt företag.