Kreditvärdighet

Funderar du på att bli egenföretagare? Det här ska du tänka på

Går du i tankarna för att starta ett eget företag? Du kanske har tröttnat på att vara anställd eller helt enkelt har kommit på en riktigt bra idé som du vill testa. Vi har listat några saker som kan vara bra att tänka på när man ska starta eget.

Affärsplan

Det är viktigt att ha en affärsplan som ett beslutunderlag för om du ska starta, eller inte starta eget. Affärsplanen kommer även hjälpa dig att veta vad du behöver hjälp med då du kommer se dina starka och mindre starka sidor.

Några punkter som är bra att tänka på är:

Hur ska din idé säljas?
Vilka är kunderna?
Hur ska ni marknadsföra produkten?
Ekonomin – gör en budget inklusive ränta på lönsamhet. 

Marknaden och konkurrenter

Något som är bra att hålla koll på är hur marknaden ser ut och vad dina konkurrenter gör. Är det rätt tidpunkt för din produkt att släppas eller finns det snarlika produkter på marknaden redan? Ett bra tips är att göra en konkurrentanalys för att ta reda på vad dina konkurrenter gör som är bra och vad som de gör sämre. Detta hjälper dig att ta reda på vad du kan göra bättre och därmed sticka ut på marknaden från dina konkurrenter. Det är även bra att göra en målgruppsanalys samt att undersöka vart dina kunder befinner sig någonstans. Detta för att du ska kunna marknadsföra i rätt kanaler.

Din digitala närvaro

Då nästan alla använder internet dagligen så är det väldigt viktigt för ditt företag att synas i olika kanaler. Vilka kanaler man bör synas på beror på vart just din målgrupp befinner sig. Ett bra första steg är att skapa ett eget domännamn, sätta upp en egen hemsida och registrera en e-post med domännamnet i.

Se över finansieringen 

För att starta ett nytt företag så behövs det kapital för att kunna investera. Självklart vill man inte att pengar ska vara det som hindrar dig från att följa din dröm. Fakturino hjälper er att hitta den bästa företagsfinansieringen för ert företag. Det går enkelt att själv starta en jämförelse på vår hemsida eller kontakta någon av våra experter för att få tips och råd. 

bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.