Axel Enblad - vd fakturino

Intervju med Axel Enblad – VD på Fakturino

År 2013 etablerades Fakturino som första oberoende digitala aktör på marknaden att konkurrensutsätta Sveriges ledande banker och finansinstitut mot varandra. Det gjorde att företagen istället kunde få buden till sig via Fakturinos digitala plattform, helt utan kostnad. Idag har Fakturino hjälpt över 9000 företag att optimera sin finansiering.  Vi har ställt fem snabba frågor till Axel Enblad, VD på Fakturino.

Vad tror du är anledningen till att Fakturino har hjälpt så många företagare?

Jag tror att en av anledningarna är att det är gratis att jämföra plus att man får hjälp av våra experter. Det är värdefullt för många företag! Dessutom är det många företagare som inte får den hjälpen som de behöver och som därför vänder sig till för dyra lösningar. Det faller sig därmed naturligt att använda Fakturino för att optimera sin finansiering och sänka sina kostnader.

Vad är fördelarna med att jämföra?

En fördel är att man får en överblick över marknaden så att man inte blir lurad. Företagen sparar tid samt får hjälpen man behöver! LÅNA INTE PENGAR DIREKT I MOBILEN UTAN ATT JÄMFÖRA. DÅ BETALAR DU FÖR MYCKET.

Vad är roligast med att vara VD hos Fakturino?

Det roligaste med att vara VD på Fakturino är att vi når så många företag som gillar våra tjänster. Det är mäktigt!

Varför ska företag använda just Fakturino?

För att vi använder teknik för att förenkla för användaren och därmed skapa en bättre produkt, utan att kompromissa på vår kunskap och expertis. Våra konkurrenter använder teknik för att slippa behöva ha finansieringsexpertis på plats, alltid. De gör privatlån-jämförelse för företag medan vi hjälper företag att optimera sin finansiering. Det är en enorm skillnad. Sen är det ju gratis och smidigt också :).

Vad ser du fram emot mest inför hösten?

Att vi kommer hjälpa fler företagare än någonsin att jämföra, att vi öppnar upp i Estland, samt lära känna nya kollegor bättre!

bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.