Kraften i nu

Varför vänta när vi kan göra saker nu?

I takt med att tekniken har utvecklats har våra förväntningar på hur världen runtomkring oss fungerar också gjort det. Det som vi tidigare hade tålamod att vänta på – ett brev på posten eller en rulle film som skulle framkallas – förväntar vi oss nu ska ske direkt.

Det är inte så konstigt. Innovation har gjort att det som ansågs vara ”science fiction” för bara några år sedan idag kort och gott är ”science”. Samtidigt ställer utvecklingen nya krav. Vissa saker är enkla. Numera förväntas alla kunna ta en bild med sin mobilkamera eller skicka ett mejl, men för att kunna tillgodose sig en del av utvecklingens lite mer svårplockade frukter krävs det kunskap och engagemang.

Eftersom du har hittat hit till Fakturinobloggen antar jag att du har en övergripande koll på factoring, eller fakturaköp. Du vet att du kan sälja din faktura till ett finansbolag och få betalt direkt, istället för att behöva vänta i 30 eller 60 dagar på dina pengar. Vi på Fakturino tycker att det är självklart. Det finns ett värde i nuet som vi vill tillgodose. Vi tar det ett steg längre.

På Fakturino jobbar vi för att göra hela processen – från att du får idén att du vill använda factoring i din verksamhet, genom processen att väga olika finansbolag mot varandra, till att du skriver kontrakt – så effektivt och snabbt som möjligt. Vi vet att ett av de vanligaste anledningarna till att företag väljer bort factoring är att de tänker att det skulle vara krångligt. Därför har vi tagit fram vår process så att den ska vara så enkel och överskådlig som möjligt, samtidigt som du får bästa möjliga erbjudande.

Allt handlar egentligen om att vi har förstått kraften i nu och att vi därför har gjort allt vi kan för att du inte ska skjuta upp det där beslutet. Vi vill inte att du likt Alfons Åberg ska säga ”jag ska bara”. Oavsett om du aldrig har använt factoring tidigare eller om du sålt dina fakturor i flera år har du anledning att testa Fakturino. Och varför inte göra det direkt nu?

Foto: Rabén & Sjögren / CC BY 3.0