kvinna i grå skjorta sitter vid bord med sin MacBook

Kund: ”Utan Fakturinos hjälp hade vi inte fått ett lån utbetalt så snabbt”

Henrik har drivit sajten som säljer MC-kläder i 12 år. Företaget har länge velat köpa in egna varumärken för att påverka design, produktion och leverans. För att nå det målet behövde Henrik ett företagslån. “Vi ville inte vara fast hos lokala leverantörer och sälja samma sak som alla andra. Utan det här lånet hade det inte varit möjligt”, berättar Henrik.

Henrik tröttnade på långsamma banker – Fick lån utbetalt via Fakturino på endast tre dagar

“Det svåraste med företagande är helt klart att få tag i kapital“, berättar Henrik och menar att man såklart behöver en bra affärsidé men att det inte är lätt att få tag på kapital utan att sälja företaget till en investerare. “Vanliga banker gör det så långdraget så det nästan är löjligt. En process hos Fakturino tog tre dagar från förfrågan tills jag hade pengarna på kontot. Den processen hade tagit 3 månader om jag hade gått direkt till en storbank” , berättar Henrik.

Det är stor skillnad att få hjälp hos Fakturino än att gå direkt till en bank

Henrik berättar att det är mycket annat man behöver tänka på i företaget förutom likviditeten. “Likviditeten är en stor del men samtidigt en liten del i verksamheten. Det är mycket bättre att det tar tre månader att ta fram en riktigt bra produkt och att det sedan tar tre dagar att få pengarna”. Företaget har få anställda vilket gör att det inte finns tid att granska likviditeten och framförallt inte tid att vänta månader för att få ett svar från bankerna. “När jag pratade med banken i våras var dem väldigt långsamma och allmänt ointresserade. Jag blev förvånad över att det var så enkelt hos Fakturino” berättar Henrik.
 
Jämför företagsfinansiering snabbt och enkelt
 
På Fakturinos plattform kan du snabbt och enkelt jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag.
 
  • Du får svar direkt
  • Alltid kostnadsfritt & aldrig bindande
  • Signera tryggt & säkert med BankID
  • Alltid tillgång till företagsrådgivare
Läs mer om våra tjänster