Minska ditt administrativa arbete med factoring

Administration kan vara en tidstjuv som stjäl uppmärksamhet från annat. Factoring låter dig fokusera på det viktiga.

Om du är egenföretagare vet du att administration kan ta mycket tid i anspråk. Alla papper måste vara i sin ordning samtidigt som kommunikationen med kunderna ska fungera för att ingenting ska hamna mellan stolarna. Det är lätt att känna att du vill lägga mindre tid på att skicka ut fakturor – och mer på företagets kärnverksamhet. Factoring är ett sätt att komma runt problemet med stort administrationsarbete. Det låter dig snabbt få undan pappersarbete samtidigt som du kan vara säker på att inget slarvas bort i processen.

Ett vanligt problem som företagare stöter på är kunder som är slarviga med att betala sina fakturor i tid. Oavsett om det är satt i system av en företagsledare eller om det bara är vanligt slarv kan det hända att fakturan inte betalas inom utsatt förfallodatum. Det betyder att du måste skicka påminnelsefakturor och andra betalningskrav, vilket kan ta en ansenlig del av din arbetstid. Med factoring behöver du inte ligga på för att få dina pengar. När du säljer din faktura är det inte längre din uppgift att driva in pengarna eftersom finansbolaget också tar kreditrisken. Du kan istället lugnt luta dig tillbaka och se över affärsmöjligheterna som ditt kapital och arbetstid ger dig.

Dagens finansbolag har en stark närvaro på nätet för att ytterligare kapa alla onödiga administrativa utgifter. Eftersom du kan sköta all fakturering online med factoring finns det inget behov att fylla i papper för hand och skicka kuvert med proformfaktura eller påminnelsefaktura. Istället knappar du enkelt in fakturans uppgifter på nätet och låter den köpas upp av ett finansbolag. Därefter är problemet ur världen och du kan koncentrera dig på viktigare uppgifter. Eftersom även utbetalningen sker digitalt kan du räkna med en snabb betalning för din fakturaförsäljning.

Frågor som ”hur betalar man en faktura?” och ”var ska jag sätta in pengarna?” kan ställas till dig som företagare och tar tid för dig att besvara. Även till synes lätta spörsmål är ytterligare arbetstid som måste avsättas till administration. Tanken med factoring är att du ska överlåta alla frågor av den sorten till finansbolaget. De tar inte bara över din faktura så att du snabbt får betalt för den. De tar också hand om kontakt med kunden och förklarar hur han eller hon ska till väga om det uppstår några frågetecken i form av en utebliven betalning.