När är en checkkredit fördelaktig?

När kan en checkkredit vara fördelaktig för ditt företag?

Vad är egentligen skillnaden på ett företagslån och en checkkredit och när kan en checkkredit vara fördelaktig? Vi går igenom det nedan.

Vad är en checkkredit?

En checkkredit innebär att långivaren sätter upp en limit på hur mycket pengar ditt företag kan använda. Om du till exempel får en beviljad checkkredit på 500 000 kr så kan du närsomhelst ta ut detta belopp. Dessutom väljer du själv om du vill använda hela beloppet på en gång eller om du tar ut lite i taget. Det gör att checkkrediten är mer flexibel mot exempelvis ett traditionellt företagslån där du får hela beloppet utbetalt på en gång. En annan sak som skiljer checkkredit mot företagslån är att du endast betalar ränta på det beloppet du väljer att använda.

När kan en checkkredit vara fördelaktig?

Företagsverksamheter som är säsongsbundna har ofta stora intäkter under ena halvåret och desto mindre den andra halvan av året. Det kan göra att det uppstår obalanser i kassaflödet. En checkkredit är därför bra för att skapa ett jämnt kassaflöde. Företagen som är säsongsbundna kan därför använda checkkrediten vid lågsäsong och betala tillbaka när pengarna kommer in i verksamheten igen. Det hjälper dig att minska gapet mellan ditt företags kortsiktiga utgifter och inkommande kassaflöde.

Andra tillfällen när ett checkkredit kan vara fördelaktigt för ditt företag:

  • Ditt företag ska köpa in utrustning
  • Anställa nya personal
  • Expandera
  • Inköp som behöver göras med kort varsel

Vi hjälper dig att jämföra Checkkredit

Jämför enkelt checkkredit själv på vår hemsida eller ring oss för att få hjälp av våra erfarna finansieringsexperter. Vi hjälper dig att jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag för att hitta det bästa alternativet för ditt företag. På Fakturino kan du även jämföra företagslån, factoring och leasing. Jämförelsen är alltid kostnadsfri och aldrig bindande.