omställningsstöd

Omställningsstöd för företag med kraftigt minskad omsättning

Det nya omställningsstödet är till för företag med kraftig minskad omsättning pga Corona. Du kan ansöka om omställningsstödet hos Skatteverket från den 22 juni.

Vilka företag kan få omställningsstöd?

  • Ditt företag måste ha omsatt minst 250 000 kr det senaste räkenskapsåret
  • Nettoomsättnningen ska ha minskat med mer än 30 procent under mars och april 2020, jämfört med samma period tidigare år. 
  • Nedgången ska vara orsakad av spridningen av covid-19.
  • Gäller för företag med godkänd f-skatt samt stiftelser, ideella föreningar och registrerade trossamfund som är undantagna från skattskyldighet.

Hur stort stöd kan mitt företag få?

Det lägsta stöd som beviljas är 5 000 kronor och det högsta är 150 miljoner kronor, det beror på hur mycket ditt företags nettoomsättning har minskat. Stödet är till för att bidra till att täcka företagets fasta kostnader.

Hur ansöker mitt företag om omställningsstöd?

Du ansöker om omställningsstödet i Mina sidor på skatteverket.se. I ansökan fyller du i företagets fasta kostnader som till exempel hyra, leasing och räntor. Du ska även redovisa hur mycket ditt företags nettoomsättning har gått ner. 

Läs mer om hur omställningsstödet fungerar på Skatteverket hemsida. 

Fakturino hjälper dig att jämföra företagsfinansiering

Då många företag är hårt drabbade av coronakrisen så vill vi igen, påminna om vikten av att jämföra finansiering bland olika banker och finansbolag. Kostnader som avgifter och räntor kan skilja sig kraftigt mellan de olika bankerna på marknaden. Vi hjälper dig kostnadsfritt att jämföra bland upp till 30 banker med endast 1 UC.

 

Läs mer om våra tjänster
bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.