Så dina frön rätt idag och se dem växa imorgon

När du är mitt uppe i den dagliga verksamheten kan det lätt bli så att du aldrig får tid att fundera på framtiden, särskilt om du driver ett mindre företag där du har ansvar för det mesta i den dagliga ruljangsen. Det är en ganska farlig fälla. Förändringar kan finnas som tendenser länge, men när de slår igenom sker det ofta mycket snabbt. Därför är det en bra investering att du regelbundet värderar framtiden. Vi ger dig några tips vad du ska tänka på.

Utnyttja våren

Utnyttja våren till att återkoppla till det föregående året, har det skett några förändringar, hur ser trenderna ut? Tänk på att under sommaren även åka iväg för att få lite distans, få nya impulser och samla välbehövlig energi.

Framtid att tänka på
En av de saker du måste ge en ordentlig funderare är om de produkter eller tjänster du har överlever ytterligare 5–10 år. Om någon av dem inte gör det är det hög tid att börja fundera på en ersättningsvara eller ersättningstjänst. Hur ska du förändra och vad kommer en förändring att kosta företaget? Kan du utveckla med den maskinpark du har, säljorganisation, behövs det mer finansiering etcetera.

Öka likviditeten
Tillväxt leder ofta till investeringar i nya produkter och maskiner. Investeringar måste finansieras och om företaget saknar det kapitalet så behöver du tänka igenom hur finansieringen skall gå till. I väldigt många fall är rätt lösning att sälja fakturor eller låna på dem. För att kunna bedöma hur mycket du kan utöka din likviditet kan du ta hjälp av vår förmedlingstjänst där du gratis får ett stort antal erbjudanden från olika aktörer.