Så förbereder du din verksamhet inför semestern

Kanske jobbar du nu sista dagen eller veckan innan semestern, kanske är du redan där. För de flesta upplevs juni som en stressig månad; tunga deadlines, rapporter och avslutningsmöten, samtidigt som det kan vara bra att planera hur man kan skydda företagets likviditet. Just därför vill vi på Fakturino ge våra läsare 5 tips på hur du kan förbereda dig själv och din verksamhet inför semestern. 

1.  Oavsett om du jobbar för ett stort, mellanstort eller litet företag är en likviditetsprognos viktigt. Likviditetsprognosen hjälper till att planera för större utgifter och säkerställer att man inte står utan kapital när det behövs. En trygg prognos minskar riskerna för betalningsproblem och bekymmer med leverantörer.  

2. Säkra kassaflödet med factoring! I regel går omsättningen ner för bolag i Sverige under sommaren, vilket i vissa fall kan göra det extra problematiskt att betala utgifter. Lösningen? Sälj dina fakturor idag och se till att du har råd med dina utgifter. 

3. Likviditetsboosta ditt företag med ett företagslån. Nu i juni ser vi att många är ute efter mindre företagslån. Det är vanligt i sommartider när många är på semester och likviditeten skiftar. Ge din verksamhet goda förutsättningar och en starkt kassa inför sommaren – testa ditt låneutrymme redan idag via Fakturinos plattform!

4. Risken för kundförluster fortlöper under sommaren. Istället för att lägga tid på detta, låt banken ta över hanteringen av dina fakturor så att du kan lägga mer tid och kvalité åt din verksamhet eller semester. 

5. Sist men inte minst – koppla av! Se till att ladda upp rejält med D-vitamin och energi inför hösten och nya tag. Glöm inte att en utvilad person i de flesta fall tar smartare och mer strategiska beslut än någon som är stressad och överansträngd. 

Se ditt låneutrymme via Fakturinos plattform på 1 minut – helt gratis. Våra finansieringsexperter finns tillgängliga hela sommaren.

Ring oss om ni har frågor.

Till dess,

Glad sommar!