förbered företaget inför semestern

Så förbereder du ditt företag inför semestern

Tips för hur du förbereder din verksamhet inför semestern

Semestern närmar sig med stormsteg och för de flesta väntar en behövlig ledighet efter en tuff start på året. Tiden innan semestern kan upplevas stressig för dig som företagare – du arbetar mot flera deadlines, rapporter ska in och avslutningsmöten ska avverkas. Det är också viktigt att planera hur du ska skydda företagets likviditet under ledigheten. Vi vill därför tipsa om hur du kan förbereda dig själv och din verksamhet inför semestern.

Säkra upp företagets kassaflöde med factoring

För de flesta företag går omsättningen ner under semestermånaderna vilket kan leda till att kassaflödet sviktar. Istället för att vänta på att få betalt från kunder som släpar efter med fakturorna, kan du istället få betalt direkt via factoring. Det gör att du slipper lägga ner tid på att jaga in fakturor och istället låta banken ta över hanteringen över fakturorna. Vi hjälper dig att jämföra bland olika banker och finansbolag för att hitta den bästa lösningen för ditt företag. Jämförelsen är alltid kostnadsfri och aldrig bindande.

Skriv listor och prioritera

Skapa olika listor för det som behöver göras innan du går på semestern och lista dem i prioritet ordning för att kunna bocka av dina uppgifter på ett smidigt sätt.

Delegera uppgifter

Vissa arbetsuppgifter stannar inte upp under semestertiderna utan måste fortgå. Det är därför viktigt att du definierar vilka uppgifter som finns och vem som behöver ansvara för dessa under din ledighet. Det kan vara saker som mejl, kontakt med kunder, telefonsamtal mm.

Säkra upp likviditeten med ett företagslån

Likviditetsboosta ditt företag med ett företagslån. Ge din verksamhet goda förutsättningar och en stark kassa inför sommaren – testa ditt låneutrymme kostnadsfritt via Fakturinos plattform.

Förbered dig inför hösten

Efter en välförtjänt semester kan det vara svårt att komma in i arbetet igen. Genom att skapa listor om vad som ska göras efter semestern, kan det underlätta ditt arbete när du kommer tillbaka.

Starta jämförelse
bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.