bild på Katchik i blå jacka

Så hjälpte vi SK Gruppen att jämföra factoring

Med factoring slipper jag vänta på att kunderna ska betala 

Långa betalningstider kan få stora konsekvenser för småföretagare. Vi fick äran att intervjua Katchik Panossian som berättar hur vi hjälpte honom att jämföra en factoringlösning för hans företag SK Gruppen. 

Hösten 1978 kom Katchik Panossian från Libanon till Sverige. Redan åtta år senare hade han startat sitt företag SK Gruppen som idag har varit verksamt i 32 år. Företaget arbetar inom service och tillverkningsindustrin och tillverkar allt inom rostfritt och kylar samt säljer kylrum och frysrum. Katchik berättar att det svåraste med att vara egenföretagare är att få kunderna att betala i tid. “Istället för att det tar 1 månad att få betalt, kan det ibland ta 2,5 månader vilket leder till gap i likviditeten” säger Katchik. Han berättar också att han förstår kunderna, men att det i slutändan drabbar företaget. 

Det känns tryggt att få en personlig kontakt 

“Det viktigaste för mig är inte bara att göra affärer utan att det känns tryggt också” säger Katchik och menar på att han fick en personlig rådgivare på Fakturino som hjälpte honom under hela processen. För Katchik var det viktigt att det fanns en kemi mellan honom och rådgivaren och att han inte blev slussad runt bland olika kontaktpersoner som han tror att han skulle blivit på andra ställen.  

Som småföretagare är det inte alltid lätt att få lån 

Katchik har känslan av att många banker inte vill låna ut till småföretagare. “Jag har använt Fakturino tidigare och kommer fortsätta att göra det” säger Katchik och tillägger att han kommer fortsätta rekommendera Fakturino till andra företagare som behöver hjälp. 

Behöver du också hjälp med factoring?

Vi har enbart i Sverige hjälpt över 11 000 företagare att jämföra finansiering. Du kan snabbt och enkelt jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag – direkt på plattformen. Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och du kan tryggt och säkert signera med Bank-ID när du gjort ditt val. Unikt med Fakturino är att du alltid har tillgång till en personlig expert om du undrar något. Vi jämför även företagslån, leasing och checkkredit.

 

Starta jämförelse Kontakta oss
bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.