Solskyddsfaktorn – skydda din verksamhet inför semestertider

När det börjar vankas semestertider är det hög tid att titta på hur du skyddar din likviditet inför semester, annars kan det vänta en obehaglig överraskning när du kommer tillbaka från din avslappnande semester. Att använda en solskyddsfaktor för att inte bränna verksamheten under semestern är ett bra tips.

Låt oss som ett teoretiskt exempel tänka oss ett företag, där man 11 månader om året fakturerar ut samma summa varje månad. Den 12:e månade, juli, är det helt stängt för semester. Under juli kommer det förstås in pengar för juni-leveranserna. När verksamheten drar igång igen i augusti kommer det inte in pengar för några leveranser, och även om man fakturerar rejält i början av augusti så kommer inte dessa betalningar in förrän i början av september.

Säkra kassaflödet – factoring – fakturaköp vs fakturabelåning?
En elegant lösning på detta är factoring, det vill säga att sälja eller belåna fakturor. Vilken metod du än väljer kan du få in försäljningssumman för fakturorna på ett par dagar och därmed säkra kassaflödet. Enklaste och säkraste sättet att undersöka den utvägen är att kontakta oss. Vår förmedlingstjänst fungerar som så att dina önskemål skickas ut till ett stort antal banker och finansinstitut som snabbt ger dig en offert. Utifrån offerterna väljer du sedan en lösning som passar dig bäst.

Den metod som beskrivs ovan kallas ofta fakturabelåning och används ofta för att lösa tillfälliga problem i kassaflödet. Många företag ser det dock som en del i sin affärsplan att konstant sälja fakturor för att på det sättet slippa ”agera bank”. Väljer företaget att sälja sina fakturor så tappar de även kontrollen att till exempel kunna förlänga en kredit till en storkund, den möjligheten finns kvar om företaget belånar sina fakturor istället. Dock ger det lite mindre reda pengar än vid försäljning.

[quick_test_loan]