4 vanliga frågor om factoring

Ta chansen att sänka era finansieringskostnader!

Välkommen tillbaka från semestern! Nu är det dags att fokusera på affärer och tillväxt och se till att ni optimerar er finansiering. Desto fler banker som konkurrerar om dig som kund, desto större sannolikhet att du hittar den bank som erbjuder dig bäst villkor. Hur ska man då hitta rätt bank? Att göra det själv är både tid och energikrävande så därför vill vi hjälpa er. 

Genom att mäta och jämföra information så ser vi till att ni sänker era kostnader och optimerar er finansiering efter era behov. Via vår plattform får ni en sammanställning av alla bud efter endast 24 timmar. Ni har då möjlighet att sänka era finansieringskostnader med upp till 40 %.

Vi har listat fyra vanliga frågor om Factoring

1. Varför använder företag factoring?
Företag i tillväxt använder factoring för att kunna fortsätta växa. Genom factoring får företag tillgång till kapital tidigare och kan således fortsätta investera i sin verksamhet direkt – istället för att vänta på att kunderna har betalat fakturorna. Olika banker och finansbolag använder sig av olika system och prissättningar på sina tjänster och det är där Fakturino kommer in i bilden; Vi hjälper företag att hitta rätt fakturafinansiering!

2. Hur lång tid tar det från det att jag ansöker tills att jag får pengar?
Om det ligger i ett företags intresse att hitta rätt finansieringsalternativ snabbt kan ni vara igång med er samarbetspartner och få betalt samma dag som ni gör jämförelsen. 

3. Hur vet jag att jag får bäst pris?
Eftersom finansbolagen konkurrerar med varandra i vår plattform ligger det i deras intresse att erbjuda bästa möjliga pris för att öka deras chans att vinna affären. Du får in flera offerter och kan välja den aktör som passar dig bäst och ger bäst villkor.

4. Vad kostar det att göra en jämförelse hos Fakturino?
Enkelt svar: Ingenting! Vi får betalt från finansbolagen för att de ska få ta del av vår plattform.

Hör av er till vårt Client Success Team så hjälper vi er!

bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.