factoring

Tips för att lyckas med din företagsfinansiering under 2021

År 2020 har varit tufft för de flesta företagare och vi vill fortsätta att hjälpa företag till bättre finansiering. Vi vill därför dela med oss av några tips till dig på hur du kan lyckas med din företagsfinansiering.

Analysera ditt företags behov och hur mycket pengar du behöver

Det första du behöver göra är att analysera ditt behov av finansiering. Vad ska pengarna användas till och hur kommer företagsfinansieringen hjälpa ditt företag att växa? Behöver du förbättra företagets likviditet tillfälligt eller behöver du finansiering för en större investering eller inköp? Dessa frågor kan hjälpa dig att besluta om du behöver ett företagslån, checkkredit eller factoring.

Vilket belopp du bör ansöka om beror på ditt företags unika behov. Det är viktigt att du hittar en bra balans och väljer en tillräckligt stor lånesumma för att täcka de utgifter som behövs, men samtidigt en summa som blir hanterbart rent ekonomiskt. Ansöker du om för höga lånebelopp löper du större risk att få avslag eller högre räntor.

formulär gif

Håll koll på regeringens stöd till företagare

Regeringen har gått ut med flera olika stöd för att hjälpa företagare i krisen. Läs mer om vilka stöd som nyligen förlängdes här

Få låneförslag från flera långivare

Faktorer som du bör ta hänsyn till är lånebelopp, övriga avgifter och ränta. Vilken eller vilka av dessa faktorer som väger tyngst beror på företagets förutsättningar och önskemål. Eftersom det kan vara svårt att hitta rätt bland alla banker och långivare är det viktigt att du jämför. Vi hjälper dig att jämföra företagsfinansiering bland upp till 30 banker och finansbolag. Jämförelsen är självklart kostnadsfri. Oavsett om du väljer att jämföra företagslån, factoring, leasing eller checkkredit har du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Jämför företagsfinansiering