Företagsfinansiering

Varför ska man använda sig av företagsfinansiering?

För-och nackdelar med företagsfinansiering

Idag finns det många olika plattformer som hjälper dig att hitta rätt företagsfinansiering. Det finns allt ifrån factoring, checkkrediter, olika typer av leasing, företagslån och krediter. Ett företagslån kan användas till olika syften. Det kan vara finansiering för att utjämna likviditets-svackor eller investeringar till maskiner, fastigheter och företagsförvärv. Vi ser att företagslån växer och blir allt mer vanligt bland små och medelstora företag. Därför är det viktigt för företag att veta vilka för-och nackdelarna med just dessa företagslån.

Vilka fördelar finns det med företagsfinansiering?

Har du inte möjlighet att själv investera i ditt företag så är företagslån ett alternativ. En fördel med att ta ett företagslån är att det kommer utifrån ett behov, behovet kan alltså vara att du som företagare vill kunna satsa på nya produkter eller tjänster inom företaget för att kunna se tillväxt. Även att få ett extra tillskott under svårare perioder. Det sänker även din stress som företagare då du förbättrar din likviditet. Detta innebär att du kan expandera och på sikt öka dina intäkter. Med en förbättrad likviditet så ser ditt företag mer attraktivt ut. 

Vilka är nackdelarna?

Räntan ser olika ut beroende på hur stort lånet är och vilket bolag som du gör en affär med. Därför är det viktigt att du är noggrann när du tar lånet så att du inte tar på dig onödiga risker och kostnader. Lånet kan bli dyrt med tiden om man inte betalar av det så snabbt som möjligt. Det kan även vara svårt att få ett beviljat lån då kraven är höga och företaget måste kunna uppvisa goda siffror. 

Gör en jämförelse via Fakturinos hemsida och hitta det bästa möjliga företagslånet till ditt företag. Vi samarbetar med upp till 18 banker så välj den bank som kan erbjuda lägsta möjliga ränta, optimerad för dig och få pengarna samma dag.

bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.