Är factoring en lösning till minskad utbrändhet bland företagare?

Årets första kvartal är precis avklarat! En tid du som företagare kan stanna upp, ta det lite lugnare och se vad du åstadkommit. Eller? I veckan rapporterade flera medier att mars och april månad är tidsperioden vi företagare löper störst risk för utbrändhet. En av de främsta orsakerna är stress och oro för bolagets ekonomi. Kan factoring hjälpa dig att både säkerställa företagets likviditet och förbättra förutsättningarna för din egen hälsa?

Inse dina begränsningar 

Att brinna för en affärsidé kan vara både nyckeln till framgång och vägen till ditt fall. Kanske tillhör du en av alla entreprenörer som känner en sån drivkraft för din verksamhet att du arbetar dygnet runt? Men ingen företagare kan varken ha tid eller kunskap för att klara av allt. Som entreprenör är en av de största utmaningarna att inse när det är dags att ta hjälp utifrån.

Så hjälper factoring dig 

Oavsett ditt företags storlek, bransch och behov är factoring en finansieringsform som snabbt frigör både tid och kapital till din verksamhet. Factoring innebär att du säljer dina kundfakturor till en bank eller ett finansinstitut. Mot en avgift tar banken över fakturan och ansvarar för att både hantera det administartiva arbetet och se till att din kund betalar i tid. När du säljer din faktura får du utbetalning direkt och behöver inte vänta på dina intäkter tills fakturans betalningstid har löpt ut. En löptid som ibland går upp till 90 dagar. I utbyte får du mer tid till din affär och framförallt minskar du stress och oro över framtida intäkter. Det innebär att du både garanterar ditt företags likviditet och säkerställer att din verksamhet kan drivas vidare. 

Hitta rätt partner?

Att navigera bland valmöjligheterna och hitta en partner som är rätt för just ditt företag, som förstår din bransch och era individuella behov kan ta mer tid än vad det tar dig att sköta ekonomin på egen hand. Därför samlar vi på Fakturino Sveriges ledande banker under samma plattform. Istället för att du ska lägga tid på att knacka dörr hos respektive bank får bankerna komma till dig. Via en ansökan startas en budgivning vilket innebär att bankerna får tävla om att vinna dig som kund. Vi sammanställer dina anbud så att du både snabbt och enkelt kan jämföra vilken partner som passar ditt företag bäst.

Vill du veta mer om hur du kan få hjälp med finansiering finns våra företagsrådgivare tillgängliga här

Ta mig till startsidan