Shoutout från Fakturinos VD till Årets företagare 2016!

I veckan har en stor del av landets näringslivspriser delats ut. Bland Sveriges kommuner och städer, från Gällivare i norr till Malmö i söder, har utmärkelser som Årets företagare, Årets Entreprenör och Årets företag utdelats. Gemensamt syftar de till att uppmärksamma gott entreprenörskap och visa på att hårt arbete lönar sig. Då vi på Fakturino arbetar för att förbättra företags möjligheter till tillväxt passar vi på att ställa frågan till vår egen VD Douglas Dracke om vad han anser är viktigt hos företagare.

Hej Douglas, vad tycker du är goda egenskaper hos en företagare?
Förmodligen känner flera av personerna som har tilldelat årets utmärkelser igen sig i att en av de mest grundläggande förutsättningarna för att starta ett företag är att vara beredd att göra det fullt ut. Det går inte att göra det halvdant utan man måste vara beredd att lägga all tid som behövs. För att göra det behöver man vara dedikerad till sin satsning och sitt projekt. Sedan är såklart ett grundläggande intresse en förutsättning, att man tycker det är roligt att arbeta med och det är något man vill bidra med i samhället.

Kan du dela med dig av några personliga erfarenheter? 
Exempelvis har Fakturino sitt eget ursprung i en start-up. Att arbeta 80-timmarsveckor och ta på sig olika hattar efter behov var till en början en regel snarare än undantag. Det innebär att man behöver involvera sig alltifrån ekonomi till marknadsföring och  försäljning vilket nog alla som har varit med i en uppstartsfas känner igen sig i. När ekonomin sedan tillåter är det viktigt att man ser till både sina egna och eventuella kollegors styrkor och svagheter. Det kan vara avgörande att hitta rätt personer som är bäst på de delar där du själv är svagare för att du ska kunna lägga din tid där behovet är störst och kommer till yttersta nytta.

Okej så du menar att en av de avgörande faktorerna är att anställa rätt personer och få till ett bra team?
Ja en, av flera faktorer. Det är svårt i ett nystartat företag att bygga ett starkt team direkt för oftast finns inte de finansiella förutsättningarna för att göra det. Från mina tidigare erfarenheter av att starta företag har jag tagit med mig att det istället finns stora fördelar med att ta hjälp externt gällande enklare bitar som ekonomi, fakturering och administration. Det var även det behovet hos företag, att spara både tid och resurser, som lade grunden till Fakturino. Vår tjänst är ju till för att företag ska kunna spara både tid och förbättra sin finansiering för att kunna växa.

Ta mig till startsidan