Spara idag för bättre förhandlingsposition imorgon

Vill du också förbättra företagets möjligheter för expansion med hjälp av finansiering? I veckans spaning tipsar vi om hur du snabbt och enkelt förbättrar ditt förhandlingsläge inför din nästa finansiering. Och nej vi kommer inte berätta hur du förbereder de rätta fraserna eller knyter slipsen på rätt sätt för att ge ett bättre intryck hos banken. Du vet väl dessutom att du kan få nästa finansiering utan bankkontakt, helt digitalt?

Befinner sig ditt företag i en tillväxtfas kan ni med rätt finansiering både nå och kanske överträffa era tillväxtmål snabbare. Men innan du väljer vilken finansiering som är rätt för ditt företag är det en god idé att minska ditt kapitalbehov så mycket som möjligt. Oavsett vilket finansieringsväg du sedan väljer kommer det förbättra ditt förhandlingsläge. Lägre löpande kostnader ger dig bättre förutsättningar till att dels få beviljad finansiering och framförallt till lägre kostnad. 

Ställ krav

Precis som du behöver hålla koll på din finansiering kan ditt företag spara mycket kapital på att ställa leverantörer mot varandra för att hålla nere priserna. Oavsett om det gäller din bilförsäkring, telefonabonnemang eller ditt hyresavtal. Behöver du en så så stor lokal i det läget du har? Kan du hyra ut en del av din lokal till andra eller kan du förhandla om ditt befintliga hyresavtal? 

Håll koll på lönerna 

Om ditt företag befinner sig i en expansiv fas kan lönekostnaderna snabbt dra iväg. Ser du att det kommer att påverka företagets likviditet i stor utsträckning kanske du kan hitta rätt medarbetare för en provisionsbaserad lön eller få en del i företaget eller av vinsten under en period? 

Pressa priserna

Flera löpande kostnader, räntor och avgifter kan snabbt påverka företagets kassaflöde och ditt kapital. Börja med din finansiering. Ställ bankerna mot varandra för att sänka räntekostnaderna på dina befintliga lån och krediter. Har du exempelvis en checkkredit på 200 000 kronor och sänker din ränta med 3 procent sänker du dina kostnader med 6000 kronor varje år.

Vill du konkurrensutsätta bankerna mot varandra idag? Lämna din ansökan till oss på Fakturino så sköter vi det åt dig. Vi låter Sveriges ledande banker komma till dig med anbud, anpassade efter ditt företags behov gällande företagslån, fakturafinansiering och leasing. Inom 24 timmar skickar vi dig en sammanställning direkt till din mobil, läsplatta eller telefon, och du kan snabbt och enkelt jämföra bankerna mot varandra så att du får rätt pris på din nästa finansiering.