Man i kostym och slips

Vi har lånat några minuter av Johan Heldt – Ny finansieringsexpert på Fakturino.

Vi har lånat några minuter av Johan Heldt – Ny finansieringsexpert på Fakturino.

Berätta lite kort om dig själv och vad du har arbetat med tidigare

Mitt namn är Johan Heldt, kommer ursprungligen från Sundsvall och har bott här i Stockholm sedan 2018. På fritiden gillar jag att vara med vänner eller resa till något spännande land!

Jag har tidigare arbetat som försäkringsrådgivare på Länsförsäkringar och har sedan oktober 2018 haft ett uppdrag på Promentor Finans där jag varit verksam som Key Account Manager. På Promentor Finans hjälpte jag företagare med finansiella stödtjänster avseende factoring och företagslån.

Vad är din roll på Fakturino?

Min roll här på Fakturino är att hjälpa företagare att hitta rätt partner för deras finansiella behov så som exempelvis factoring, företagslån, leasing och checkkredit.

Vad ser du fram emot på Fakturino? 

Jag ser fram emot att skapa mervärde genom att hitta rätt finansiell partner till alla företagare som är i behov av finansiella stödtjänster. Många företagare har idag kostsamma finansieringslösningar vilket jag är säker på att många företagare ser en fördel av att enkelt och kostnadsfritt kunna använda vår breda jämförelse plattform för att säkerställa att deras finansieringslösning är den bästa för just deras specifika behov.

Vad är fördelarna med att använda factoring? 

Fördelen med att använda factoring är många. Den största fördelen tycker jag är att företagare har möjligheten att alltid ha tillgång till likviditet när behovet uppstår. När man finansierar en faktura får man tillgång till pengarna direkt och slipper vänta kredittiden på fakturan.

En annan fördel med Factoring är att det är en flexibel tjänst som kan nyttjas vid behov. Ett bra tillfälle att använda factoring är exempelvis vid en expansiv fas eller om man av någon annan anledning behöver frigöra kapital under en period.

Har du något tips att ge företagare som funderar på att använda sig av factoring? 

Absolut! Efter att ha jobbat med factoring har jag märkt hur mycket de olika factoringbolagen skiljer sig i pris och produkt vilket gör det viktigare än någonsin att konkurrensutsätta de olika bolagen för att hitta den bästa lösningen. Ett annat tips är att kolla upp vilken typ av factoring som erbjuds från de olika factoringbolagen. Köps fakturorna med regress eller utan regress det vill säga är det du som företagare eller factoringbolaget som tar kreditrisken?

Jämför företagsfinansiering online – alltid kostnadsfritt och aldrig bindande

Fyll i formuläret på vår sajt, vi börjar jämföra direkt och skickar dig en sammanställning. Det kostar ingenting och är inte bindande. Du väljer sedan den aktör som passar bäst. Oavsett om du vill ställa en fråga eller ha rådgivning hela vägen – så finns vi här för dig. Bara ett samtal bort.

Jämför företagsfinansiering