Vilken typ av factoring passar ert företag?

Vi jämför flera olika tjänster på vår plattform och en av de tjänster som vi erbjuder är Factoring. Det är en tjänst som blir mer och mer populär bland företag.

Vad är Factoring?

Factoring är samlingsordet för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Fakturaköp används oftast om man vill riksavtäcka eller frigöra mycket kapitalt snabbt. För företagare som söker en mer långsiktig finansiering är fakturabelåning ett bättre alternativ. Då lägger man över hela reskontran till banken och får samtliga fakturor hanterade och finansierade. I och med att du lägger över hela reskontran blir också finansieringsvillkoren mer förmånliga, men eventuell kreditrisk kvarstår. Båda dessa alternativ är flexibla lösningar för företagare som vill fokusera på sin verksamhet och på att växa.

Ofta har fakturor till företag en betalningstid på 30-60 dagar och det kan ibland ställa till det för företag. Man kanske har en affär som väntar som man behöver kapital till, eller så behöver företaget köpa in material. Istället för att vänta på att kunderna ska betala sina fakturor så kan man istället använda sig av Factoring. Företaget kan då istället fokusera på sin kärnverksamhet och slippa lägga sin dyrbara tid på hanteringen av fakturorna. En fördel med factoring är att banken helt tar över kreditrisken genom att köpa era fakturor. Olika banker och finansbolag har såklart olika priser och system för att erbjuda sina tjänster och det är där Fakturino vill hjälpa er som företag. Utefter era behov så hjälper vi er att jämföra banker och finansföretag mot varandra för att hitta rätt fakturafinansiering just för er. 

Fördelar med att jämföra factoring:

– Jämförelsen är gratis och ni får svar inom 24h
– Våra experter kan hjälpa er att jämföra och skräddarsy den bästa lösningen efter era behov
– Det är inget som är bindande

Starta en jämförelse här! 

author

Linnea Carleborn
Uppdaterad 15 September

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.