Företagslån – Jämför Kostnadsfritt

Vi jämför företagslån kostnadsfritt bland upp till 30 banker och
finansbolag för att hitta rätt företagslån för just ditt företag. Via vår plattform kan du snabbt och enkelt ansöka om lån från 10.000 till 4 miljoner kronor...

Ansök här

eller

Se hur mycket du kan låna först

Företagslån

Jämför företagslån med hjälp av Fakturino

Fakturino har hjälpt över 13 000 företag att hitta rätt företagsfinansiering digitalt.
I vår plattform kan du själv jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag för att få de bästa villkoren efter ert företags behov. Jämförelsen är alltid kostnadsfri, du har tillgång till en expert vid frågor och du kan slutligen enkelt signera med Bank-ID för att få betalt direkt.


Företagslån är ett lån eller en kredit som kan tas av företaget. Det kan komma i flera olika former, till exempel leveranskredit, order/lagerfinansiering eller reverslån.


Företagslån är till för alla typer av företag. Det viktigaste för bankerna är att det finns en betalningsförmåga samt att man inte lånar mer än vad man har förmåga att omsätta. Det är svårt att ge ut ett lån som endast baseras på presumtiva siffror eller prognoser. Se därför alltid till att ha fundamentalt stöd, särskilt om ni driver en nystartad firma eller arbetar inom ett nytt affärsområde. Företagslån bör inte förväxlas med en investering, vilket innebär att bankerna i de allra flesta fallen kommer be om säkerheter i retur mot pengarna.

Företagslån till enskilda firma

På senaste tiden har fler finansbolag och banker kunnat hjälpa fler med företagslån till enskild firma. Kreditbedömningen baseras i princip endast på personen bakom företaget, då det är den personen som kommer vara betalningsansvarig. På så sätt påminner ett lån till en enskild firma om en konsumentkredit. 

 Lån till enskild firma – Bankerna kräver högre säkerhet

Då ägarens ekonomi är nära sammankopplad med företagets ekonomi kan det vara mer problematiskt att ta ett företagslån till sin enskilda firma. Om du är i uppstartsfasen för ditt företag har långivarna högre krav på säkerhet. Du måste därför kunna visa upp säkerheter för ditt företag samt hos dig som ägare.

 Vad kollar bankerna på när du vill ta ett företagslån till din enskilda firma?

 •  Din privatekonomi

 •  Bokslut

 •  Din affärsplan

 •  Budget

Jämför företagslån till din enskilda firma

Det är viktigt att jämföra bland olika banker och finansbolag då de har olika villkor och kostnader. Via Fakturino tas det endast en UC, trots att vi jämför bland upp till 30 banker och finansbolag. Sammanfattningsvis så hjälper vi dig att hitta det företagslån som passar ditt företag bäst, alltid kostnadsfritt och aldrig bindande.

Starta Jämförelse
Företagslån

 Vad kan jag få för ränta på mitt företagslån?

Räntan du får på ditt företagslån anger hur många procent av företagslånet som du betalar till långivaren per år. I den effektiva räntan kan det till exempel ingå avgifter så som uppläggningsavgift, limitavgift och fakturaavgift. Beroende på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns, varierar företagslån ränta eller avgiften för samtliga finansiella tjänster. 

Räntan för ditt företagslån baseras på följande kreditrisker

 • Betalningsanmärkningar

 • Företagets likviditet

 • Omsättning

 • Kassaflöde

 • Affärsplan

 • Budget


Desto fler säkerheter som erbjuds, desto bättre ränta. Avbetalningstiden bestämmer du tillsammans med banken.

 Vad gör Fakturino för att ditt företagslån ska få den bästa räntan?

Hos Fakturino ställer vi bankerna mot varandra för att ditt företag ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget. Om du behöver hjälp med en ansökan kan du alltid kontakta våra rådgivare som hjälper dig genom hela processen. Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och du kan dessutom tryggt och säkert signera med Bank-ID. Vi hjälper även gärna till att jämföra factoring, checkkredit och företagsleasing.

Hur jämför jag företagslån hos Fakturino?

Steg 1
Första steget du gör är att fylla i formuläret. I formuläret anger du bland annat hur mycket ditt företag vill låna, vad ni ska ha lånet till och vad ni önskar för återbetalningstid. Jämförelsen är kostnadsfri och dessutom binder du inte upp dig på något. Det tar endast några minuter att fylla i ansökan och därefter får bankerna en notis och budgivningen börjar.

 

Steg 2

Nästa steg är att gå in i plattformen och därmed se vilka bud du fått. I plattformen kan du välja att gå vidare med ett bud direkt eller prata med våra experter via chatt eller telefon om du har några funderingar.

 

Steg 3
Slutligen erhåller du finansieringen och kan påbörja din nya resa. Med en stark kassa kan du äntligen låta företaget leva upp till sin fulla potential.

Vad ska du tänka på när du ansöker om ett företagslån?

Det är viktigt att ha en plan på vad ni ska ha lånet till innan ni tar ett företagslån. Det är därför bra att fråga er själva följande frågor innan ni bestämmer er:

 • Hur mycket pengar ska ni låna?
 • Vad ska ert företagslån användas till?
 • Hur ska ert företagslån återbetalas?
 • Hur snabbt behöver företaget pengarna?
 • Kommer ert företagslån bli lönsamt? 

 

Välj rätt bank eller finansbolag

Det kan framstå som en självklarhet att välja den bästa banken eller finansbolaget, men ändå är det många som väljer första bästa som dyker upp. Då det finns en hel uppsjö med banker och finansbolag så är det både en tidskrävande och förvirrande process att jämföra på egen hand. Vi rekommenderar därför att jämföra via Fakturinos plattform för att få fram det bästa företagslånet för just ert företag.

Den totala kostnaden

Det är självklart viktigt att hålla koll på vad månadsavgiften blir för ditt företagslån, men många glömmer bort att kontrollera vad den totala kostnaden blir för lånet. Det kan ibland tillkomma andra avgifter såsom startavgifter etc vilket också är bra att hålla koll på när man ska välja det mest förmånliga företagslånet. 

Lån till ditt företag

Vad kan företagslån användas till?

Många företag behöver någon gång ta ett företagslån och generellt skiljer sig behovet av företagslån beroende på storlek och vilket stadie företaget är i. Äldre företag kan behöva kapital för att till exempel expandera sin verksamhet, utöka sin personalstyrka eller köpa in nytt material, medans nystartade företag kan behöva kapital för att komma igång med sin verksamhet. För att företaget ska gå runt, växa och gå med vinst krävs det att pengar kommer in i företaget. Då oväntade utgifter kan uppstå kan ett företagslån vara en smidig lösning när du behöver extra tillskott av kapital.

 • Anställa personal

I takt med att företaget växer kan ditt företag behöva utöka er personalstyrka. Du kanske till exempel behöver anställa personal för att hjälpa företaget att växa eller att den nuvarande arbetsbelastningen är för hög. Ytterligare anledningar kan vara att ditt företaget ska komplettera verksamheten med en ny tjänst som kräver en kompetens som den nuvarande personalen inte har. Oavsett anledning så är det viktigt att fråga dig själv, varför behöver vi mer personal och kommer det gynna våra intäkter i längden?

 • Köpa in material

Ska ditt företag ha en kampanj där du behöver göra ett stort inköp? Det kan vara kostsamt för företagets ekonomi, speciellt om du inte får betalt direkt för varorna ni köper in. I samband med ett stort inköp kan ett företagslån kan vara ett bra sätt att utöka sitt lager för att inte gå miste om intäkter. Vi jämför därför företagslån åt dig för att du ska få det upplägg som passar ditt företag bäst.
 

 • Marknadsföring

Marknadsföring är en viktig del i företagets strategi. Kort sagt kan exponering av ditt företag eller produkt hjälpa ditt företag att öka er försäljning eller bokning av tjänster. Med hjälp av ett företagslån kan du därmed lägga det kapital du behöver för att kunna annonsera i olika kanaler. Ofta ökar marknadsföring intäkterna till företaget, men beroende på vilka kanaler man väljer, behöver du ha tålamod då det kan ta tid innan man ser resultat. 

 • Likviditet

De flesta företag har perioder med likviditetsbrist. Ett företagslån kan vara en lösning om man behöver likviditet när man inväntar intäkter eller betalning från kund.

Varför ska man jämföra företagslån?

Många företagare känner sig trygga med sin bank och tar därför inte möjlighet att se om det finns bättre alternativ för deras finansiering. Man kan tycka att det känns jobbigt att byta bank, man kan känna att processen är för tidskrävande och att det tar tid från det som är viktigt för företaget, så som affärer och tillväxt. Vi på Fakturino hjälper dig snabbt och enkelt och därmed slipper du som företagare att produktiva arbetstimmar gå till spillo. Vi ställer bankerna mot varandra för att du ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget. Den största anledningen till varför man ska jämföra företagslån är helt enkelt att oftast kan du och ditt företag få betydligt bättre förslag från andra banker eller långivare.

Vad kollar bankerna på?

För bankerna är det viktigt med förtroende för dig som kund samt en bedömning av din förmåga att betala tillbaka företagslånet. Bankerna kan bland annat vilja kolla på exempelvis din affärsplan, om det finns fler ägare än du i företaget, balansräkning, bokslut och till sist ibland även din deklaration. De behöver även få någon form av säkerhet för företagslånet. Det kan vara i form av företagsinteckning eller en borgenär.

Företagslån utan borgen

Företagslån med borgen innebär att borgensmannen träder i låntagarens ställe om inte låntagaren kan betala tillbaka lånet, det vill säga om de inte kan fullgöra sina skyldigheter. Banken eller finansbolaget gör en kreditprövning av borgensmannen och får då reda på om borgensmannen har förmåga att klara kostnaderna för lånet om låntagaren inte kan betala. Är kreditprövningen av borgensmannen godkänt så kan långivaren bevilja företagslånet som låntagaren ansökt om. Det går även att ta Företagslån utan borgen med andra krav som säkerhet.

Företagslån småföretag

Hos Fakturino kan du jämföra företagslån oavsett om du har ett litet eller stort företag. Dessutom spelar bolagsformen du har ingen roll. Du kan enkelt jämföra företagslån genom att fylla i vårt formulär direkt på hemsidan. I formuläret anger du bland annat hur mycket du vill låna och vad du tänker dig för återbetalningstid. När du mottager erbjudanden från de olika bankerna innehåller de besked om erbjudet lånebelopp samt ränta och avgifter. Slutligen kan du enkelt signera din ansökan med BankID för att välja ett av buden, direkt i plattformen. Företagslån småföretag är precis som vilket annat lån som helst och de krav som ställs på låntagaren är samma som för andra bolagsformer.

Företagslån aktiebolag

Det finns många olika lån, men Företagslån för aktiebolag är som vilket lån som helst. Beloppet kan variera mellan tusenlappar till flera miljoner. Det beror dels på olika långivare men även hur aktiebolagets ekonomiska situation ser ut. Chansen för att få ett högt belopp godkänns ökar om aktiebolaget har en bra kreditvärdighet samt uppvisar god lönsamhet. När du startar en jämförelse för företagslån aktiebolag fyller du själv i vilket lånebelopp du önskar låna. Du fyller även i vilken återbetalningstid du vill ha. Slutligen bjuder vi in de banker och finansbolag som vi samarbetar med som lämnar olika bud.

 

Hur ofta kan jag ta ett företagslån?

Så länge du har ett låneutrymme så är det upp till dig hur ofta och hur mycket ditt företag lånar. Du kan därför närsomhelst starta en ny jämförelse för att få bud från de olika banker och finansbolag som vi samarbetar med.

Få det upplägg som passar ditt företag bäst

Hos Fakturino ansöker du inte om ett företagslån hos bara en bank eller långivare. Vi jämför bland flera olika banker och långivare samtidigt för att hitta det upplägg som passar ditt företag bäst. Eftersom räntor och kostnader kan variera mycket beroende på bankernas bedömning ger det dig ett övertag att kunna jämföra bland bankerna. Det ger dig möjligheten att välja det bästa företagslånet med lägst ränta. Även fast vi jämför bland flera banker så görs endast 1 UC. Jämförelsen är dessutom alltid kostnadsfri och aldrig bindande.


Vad innebär företagslån utan säkerhet?

Fler aktörer erbjuder numer företag att ta ett företagslån utan säkerhet.

Ett företagslån utan säkerhet innebär att företaget som vill låna pengar inte behöver lämna något i säkerhet som till exempel egendom. Däremot kan bankerna kräva att man går i personlig borgen. Det betyder att en eller flera bolagsmän är ansvariga för att betalningarna sker i tid. När det gäller enskilda firmor så finns det endast en ägare i bolaget och då är det bra att hålla koll på följande saker:

 • Ägarens ekonomi

Om det finns tveksamheter i ägarens ekonomi blir det därmed svårare att få ett företagslån utan säkerhet.

 • Företagets historia

Om företaget har varit aktivt i flera år samt har en bra ekonomi så är de flesta långivare trygga i att ge ut ett företagslån utan säkerhet.

Vad kan orsaka avslag på ansökan till företagslån?

De flesta av de långivare vi samarbetar med har en individuell bedömning på låneansökningarna. När det gäller företagslån så godkänns inte alltid alla låneansökningar. Det kan bland annat vara för att företaget är för nystartat, har för ny styrelse eller har betalningsanmärkningar. Slutligen kan du behöva komplettera med en borgenär. En viktig faktor som bankerna kollar på är företagets kreditvärdighet som baseras till största del till företagets omsättning. I vissa fall kan du få avslag på din ansökan och ibland bli erbjuden en lägre summa. Då vi arbetar med upp till 30 banker och finansbolag ökar chanserna att du får ett företagslån beviljat.

Slutligen är det är viktigt att bankerna har ett förtroende för dig som kund och att de bedömer att du har förmåga att betala tillbaka företagslånet. För att göra den bedömningen kan dem vilja kolla på din affärsplan, bokslut, balansräkning och ibland behöver du ha någon form av säkerhet för företagslånet.

Företagslån för fastigheter

Att investera i fastigheter är populärt hos både företag och privatpersoner. Det kan finnas flera anledningar till att företag väljer att investera i en fastighet. En vanlig anledning är att företag vill hyra ut fastigheten, för att på så sätt få ett stabilt kassaflöde. Ytterligare en anledning är att köpa upp, renovera och därefter handla med fastigheten.

Oavsett anledning till investeringen kan det vara svårt finansiera hela beloppet som krävs utan extern hjälp. Det är därför vanligt att företag ansöker om ett företagslån för att finansiera fastigheten. Då en fastighet är en stor och dyr investering är det viktigt att det finns säkerheter för banken att använda sig av. Vilken typ av säkerhet som krävs, varierar mellan bankerna. Vanligtvis fungerar fastigheten som företaget planerar att investera i som en säkerhet. Belåningsgraden som erbjuds kan skilja sig mellan projekt och långivare men tenderar att gå upp till 75-85% av värdet på fastigheten.

Räntan på företagslån för fastigheter brukar vanligtvis vara mycket flexibel. Det gör att du som låntagare kan välja om du vill ha en fast eller rörlig ränta samt att du kan få tillgång till pengarna i olika valutor. Räntan kommer sättas individuellt och utgå från ditt företags förutsättningar. Desto bättre kreditvärdighet du har, desto bättre ränta kommer du få. Jämför företagslån för fastigheter via Fakturino för att erbjudanden från flera långivare samtidigt. 

Varför ska jag jämföra företagslån hos Fakturino?

Det ska aldrig vara krångligt att ansöka om ett företagslån utan vi på Fakturino vill att processen ska gå så smidigt som möjligt. Vi använder en teknik för att förenkla för användaren och därmed skapa en bättre produkt, utan att kompromissa på vår kunskap och expertis. En stor fördel med att jämföra företags lån hos Fakturino är att du får en överblick över marknaden och riskerar därför inte att bli pålurad några dyra kostnader. Jämförelsen är dessutom gratis, ej bindande och man kan enkelt signera med Bank ID.

Vanliga frågor och svar

Vilken ränta får mitt företagslån?

Beroende på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns, så varierar räntan. Exempelvis kan saker som företagets likviditet, kassaflöde, omsättning samt budget påverka din ränta. Desto fler säkerheter du har, desto bättre ränta kan du få. Vi jämför bland upp till 30 banker för att hjälpa dig att få den bästa räntan.

Företagslån med eller utan säkerhet?

Flera aktörer erbjuder företagare att ta företagslån utan säkerhet. Om ditt företag har varit aktivt i flera år samt har en bra ekonomi så är de flesta långivare trygga i att ge ut ett företagslån utan säkerhet.

Ett företagslån med säkerhet är på ett högre belopp än ett lån utan säkerhet. Därmed kommer långivaren vilja ha någon säkerhet för att bevilja lånet. Säkerhet kan till exempel vara i form av en borgensman eller företagsinteckning.

Kostar de något att jämföra företagslån?

Det är alltid kostnadsfritt att starta en jämförelse hos Fakturino. Dessutom är jämförelsen aldrig bindande och du kan tryggt & säkert signera med Bank ID. 

Kan jag låna pengar till ett nystartat företag?

Ja, det går bra att låna pengar även om du har ett nystartat företag. Då vi samarbetar med ett stort urval av banker så hjälper vi dig att hitta den företagsfinansiering som passar dig bäst – oavsett storlek på företag. 

Jämföra företagslån - fördelar?

Det är viktigt att jämföra bland olika banker och finansbolag då räntor och avgifter kan skilja sig. Vi hjälper dig snabbt och enkelt att välja de alternativ som passar ditt företag bäst. Fakturino har även erfarna finansieringsexperter som alltid finns tillgängliga för att svara på dina frågor. 

Hur snabbt kan jag få ett företagslån?

Vi jämför bland upp till 30 banker och finansbolag. Ofta kan du få ditt lån utbetalt redan samma dag. Du signerar dessutom tryggt & säkert med Bank ID.

Hur mycket kan jag låna?

Då vi samarbetar med upp till 30 banker kan du få ett beviljat belopp på mellan 25 000 till 60 000 000 kr. Dina chanser att få ett högt belopp beviljat ökar om företaget har en bra kreditvärdighet samt uppvisar god lönsamhet.

person skriver på papper