Företagslån – Jämför Kostnadsfritt

Vi jämför kostnadsfritt bland upp till 30 banker och finansbolag för att hitta rätt företagslån för just ditt företag.
Jämför företagslån för alla typer av bolag...

Låna upp till 60 miljoner kronor

Ansökan är kostnadsfri och du binder dig inte till något

Hur mycket vill du låna?
Återbetalningstid
Email
Telefonnummer
Anledning till lån
Företagsnamn eller organisationsnummer

Sälj dina fakturor - få betalt direkt

Ansökan är kostnadsfri och du binder dig inte till något

Vad omsätter ditt företag?
Hur stor andel av din omsättning kommer du vilja finansiera?
Email
Telefonnummer
Vad har du för typ av kunder?
Organisationsnummer

Bind inte upp kapital i onödan

Ansökan är kostnadsfri och du binder dig inte till något

Vad kostar objektet exklusive moms?
Över hur lång tid vill du leasa?
Email
Telefonnummer
Vad ska ditt företag leasa?
Organisationsnummer

Snabb tillgång till likviditet när du behöver

Ansökan är kostnadsfri och du binder dig inte till något

Vad omsätter ditt företag?
Email
Telefonnummer
Organisationsnummer
Jag godkänner Fakturinos användarvillkor och integritetspolicy

Varför ber vi om BankID?

Din ansökan är inte bindande

Företagslån till enskilda firma

På senaste tiden har fler finansbolag och banker kunnat hjälpa fler med företagslån till enskild firma. Kreditbedömningen baseras i princip endast på personen bakom företaget, då det är den personen som kommer vara betalningsansvarig. På så sätt påminner ett lån till en enskild firma om en konsumentkredit. 

 

Lån till enskild firma – Bankerna kräver högre säkerhet

Då ägarens ekonomi är nära sammankopplad med företagets ekonomi kan det vara mer problematiskt att ta ett företagslån till sin enskilda firma. Om du är i uppstartsfasen för ditt företag har långivarna högre krav på säkerhet. Du måste därför kunna visa upp säkerheter för ditt företag samt hos dig som ägare.

Vad kollar bankerna på när du vill ta ett företagslån till din enskilda firma?

  • Din privatekonomi
  • Bokslut
  • Din affärsplan
  • Budget

Jämför företagslån till din enskilda firma

Det är viktigt att jämföra bland olika banker och finansbolag då de har olika villkor och kostnader. Via Fakturino tas det endast en UC, trots att vi jämför bland upp till 20 banker och finansbolag. Vi hjälper dig att hitta det företagslån som passar ditt företag bäst, alltid kostnadsfritt och aldrig bindande.

Vad kan jag få för ränta på mitt företagslån?

Räntan du får på ditt företagslån anger hur många procent av företagslånet som du betalar till långivaren per år. I den effektiva räntan kan det ingå avgifter som uppläggningsavgift, limitavgift och fakturaavgift. Beroende på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns, varierar företagslån ränta eller avgiften för alla finansiella tjänster. 

Räntan för ditt företagslån baseras på följande kreditrisker

  • Betalningsanmärkningar
  • Företagets likviditet
  • Omsättning
  • Kassaflöde
  • Affärsplan
  • Budget

Desto fler säkerheter som erbjuds, desto bättre ränta. Avbetalningstiden bestämmer du tillsammans med banken.

Vad gör Fakturino för att ditt företagslån ska få den bästa räntan?

Hos Fakturino ställer vi bankerna mot varandra för att ditt företag ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget. Om du behöver hjälp med en ansökan kan du alltid kontakta våra rådgivare som hjälper dig genom hela processen. Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och du kan tryggt och säkert signera med Bank-ID. Vi hjälper även gärna till att jämföra factoring, checkkredit och företagsleasing.

Starta Jämförelse

Hur jämför jag företagslån hos Fakturino?

Steg 1
Första steget ni gör är att skicka in en ansökan. I ansökan anger du bland annat hur mycket ditt företag vill låna, vad ni ska ha lånet till och vad ni önskar för återbetalningstid. Jämförelsen är kostnadsfri och ni binder inte upp er på något. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och så fort ni är klara så får bankerna en notis och budgivningen börjar.

Steg 2
Ni kan nu logga in i plattformen för att se vilka bud du har fått. I plattformen kan du välja att gå vidare med ett bud direkt eller prata med våra experter via chatt eller telefon om du har några funderingar.

Steg 3
Erhåll finansieringen och påbörja er nya resa. Med en stark kassa kan ni äntligen låta företaget leva upp till sin fulla potential.

Vad ska du tänka på?

1. Vad ska ni ha företagslånet till? 

Det är viktigt att ha en plan på vad ni ska ha lånet till innan ni tar ett företagslån. Det är därför bra att fråga er själva följande frågor innan ni bestämmer er:

Hur mycket pengar ska ni låna?
Vad ska ert företagslån användas till?
Hur ska ert företagslån återbetalas?
Hur snabbt behöver företaget pengarna?
Kommer ert företagslån bli lönsamt? 

2. Välj rätt bank eller finansbolag

Det kan framstå som en självklarhet att välja den bästa banken eller finansbolaget, men ändå är det många som väljer första bästa som dyker upp. Då det finns en hel uppsjö med banker och finansbolag så är det både en tidskrävande och förvirrande process att jämföra på egen hand. Vi rekommenderar därför att jämföra via Fakturinos plattform för att få fram det bästa företagslånet för just ert företag.

3. Den totala kostnaden

Det är självklart viktigt att hålla koll på vad månadsavgiften blir för ditt företagslån, men många glömmer bort att kontrollera vad den totala kostnaden blir för lånet. Det kan ibland tillkomma andra avgifter såsom startavgifter etc vilket också är bra att hålla koll på när man ska välja det mest förmånliga företagslånet. 

Vad kan företagslån användas till?

Många företag behöver någon gång ta ett företagslån. Det kan vara för att man vill anställa fler medarbetare, köpa in material, expandera eller täcka likviditetsbrist i verksamheten. Företagslån kommer i flera olika former, till exempel leveranskredit, order/lagerfinansiering eller reverslån. 


Varför ska man jämföra företagslån?

Många företagare känner sig trygga med sin bank och tar därför inte möjlighet att se om det finns bättre alternativ för deras finansiering. Man kan tycka att det känns jobbigt att byta bank, man kan känna att processen är för tidskrävande och att det tar tid från det som är viktigt för företaget, så som affärer och tillväxt. Det vi vill uppmana till är att inte nöja sig, utan utforska andra alternativ som finns på marknaden. Vi på Fakturino hjälper dig snabbt och enkelt och du som företagare slipper att produktiva arbetstimmar gå till spillo. Vi ställer bankerna mot varandra för att ni ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget. Anledningen till varför man ska jämföra företagslån är helt enkelt att oftast så kan du och ditt företag få betydligt bättre förslag från andra banker eller långivare


Vad kollar bankerna på?

För bankerna är det viktigt med förtroende för dig som kund samt en bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet. Bankerna kan bland annat vilja kolla på din affärsplan, om det finns fler ägare än du i företaget, balansräkning, bokslut och ibland även din deklaration. De behöver även få någon form av säkerhet för företagslånet. Det kan vara i form av företagsinteckning eller en borgenär.


Företagslån utan borgen?

Företagslån med borgen innebär att borgensmannen träder i låntagarens ställe om inte låntagaren kan betala tillbaka lånet, dvs om de inte kan fullgöra sina skyldigheter. Banken eller finansbolaget gör en kreditprövning av borgensmannen och får då reda på om borgensmannen har förmåga att klara kostnaderna för lånet om låntagaren inte kan betala. Är kreditprövningen av borgensmannen godkänt så kan långivaren bevilja företagslånet som låntagaren ansökt om. Det går även att ta Företagslån utan borgen med andra krav som säkerhet.


Företagslån småföretag

Hos Fakturino kan du jämföra företagslån oavsett om du har ett litet eller stort företag. Det spelar heller ingen roll vad du har för bolagsform. Du kan enkelt jämföra företagslån genom att fylla i vårt formulär direkt på vår hemsida, där du anger hur mycket du vill låna och vad du tänker dig för återbetalningstid. Du kan enkelt signera din ansökan med BankID och se dina bud från upp till 20 banker, direkt i plattformen. Buden från de olika bankerna innehåller besked om vad du kommer att få betala i ränta och avgifter. Företagslån småföretag är precis som vilket annat lån som helst och de krav som ställs på låntagaren är samma som för andra bolagsformer


Företagslån aktiebolag 

Företagslån aktiebolag är som vilket lån som helst. Beloppet kan variera mellan tusenlappar till flera miljoner. Det beror dels på olika långivare men även hur aktiebolagets ekonomiska situation ser ut. Chansen för att få ett högt belopp godkänns ökar om aktiebolaget har en bra kreditvärdighet och uppvisar god lönsamhet. När du startar en jämförelse för företagslån aktiebolag så fyller du själv i hur mycket du vill låna. Vi bjuder sedan in de banker och finansbolag som vi samarbetar med som lämnar olika bud. 


Hur ofta kan jag ta ett företagslån?

Så länge du har ett låneutrymme så är det upp till dig hur ofta och hur mycket ditt företag lånar. Ni kan närsomhelst starta en ny jämförelse för att få bud från de olika banker och finansbolag som vi samarbetar med.


Vad innebär företagslån utan säkerhet?

Fler aktörer erbjuder numer företag att ta ett företagslån utan säkerhet. Ett företagslån utan säkerhet innebär att företaget som vill låna pengar inte behöver lämna något i säkerhet som tex egendom. Däremot kan bankerna kräva att man går i personlig borgen. Det betyder att en eller flera bolagsmän är ansvariga för att betalningarna sker i tid. När det gäller enskilda firmor så finns det endast en ägare i bolaget och då är det bra att hålla koll på följande saker:


• Ägarens ekonomi

Om det finns tveksamheter i ägarens ekonomi så blir det svårare att få ett företagslån utan säkerhet.

• Företagets historia

Om företaget har varit aktivt i flera år och har en bra ekonomi så är de flesta långivare trygga i att ge ut ett företagslån utan säkerhet. 

Varför ska man jämföra företagslån hos Fakturino?

Det ska inte vara krångligt att ansöka om ett lån utan vi på Fakturino vill att processen ska gå så smidigt som möjligt. Vi använder en teknik för att förenkla för användaren och därmed skapa en bättre produkt, utan att kompromissa på vår kunskap och expertis. En stor fördel med att jämföra företags lån hos Fakturino är att du får en överblick över marknaden och riskerar därför inte att bli pålurad några dyra kostnader. Jämförelsen är dessutom gratis, ej bindande och man kan enkelt signera med Bank ID.

Vanliga frågor och svar

Vilken ränta får mitt företagslån?

Beroende på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns, så varierar räntan. Företagets likviditet, kassaflöde, omsättning och budget är saker som påverkar din ränta. Desto fler säkerheter du har, desto bättre ränta kan du få. Vi jämför bland upp till 30 banker för att hjälpa dig att få den bästa räntan.

Företagslån med eller utan säkerhet?

Fler aktörer erbjuder företagare att ta företagslån utan säkerhet. Om ditt företag har varit aktivt i flera år och har en bra ekonomi så är de flesta långivare trygga i att ge ut ett företagslån utan säkerhet.

Ett företagslån med säkerhet är på ett högre belopp än ett lån utan säkerhet. Därmed kommer långivaren vilja ha någon säkerhet för att bevilja lånet. Säkerhet kan vara i form av en borgenär eller företagsinteckning.

Kostar de något att jämföra företagslån?

Det är alltid kostnadsfritt att starta en jämförelse hos Fakturino. Det är heller aldrig bindande och du kan tryggt & säkert signera med Bank ID. 

Kan jag låna pengar till ett nystartat företag?

Ja, det går bra att låna pengar även om du har ett nystartat företag. Då vi samarbetar med ett stort urval av banker så hjälper vi dig att hitta den företagsfinansiering som passar dig bäst – oavsett storlek på företag. 

Jämföra företagslån - fördelar?

Det är viktigt att jämföra bland olika banker och finansbolag då räntor och avgifter kan skilja sig. Vi hjälper dig snabbt och enkelt att välja de alternativ som passar ditt företag bäst. Vi på Fakturino har även erfarna experter som alltid finns tillgängliga för att svara på dina frågor. 

Hur snabbt kan jag få ett företagslån?

Vi jämför bland upp till 30 banker och finansbolag. Ofta kan du få ditt lån utbetalt redan samma dag. Du signerar tryggt & säkert med Bank ID.

Hur mycket kan jag låna?

Då vi samarbetar med upp till 30 banker kan du få ett beviljat belopp på mellan 25 000 till 60 000 000 kr. Dina chanser att få ett högt belopp beviljat ökar om företaget har en bra kreditvärdighet och uppvisar god lönsamhet.