Företagslån till enskilda firma?

På senaste tiden har fler finansbolag och banker kunnat hjälpa enskilda firmor med fördelaktiga företagslån. Kreditbedömningen baseras i princip endast på personen bakom företaget, då det är den personen som kommer vara betalningsansvarig. På så sätt påminner ett lån till en enskild firma om en konsumentkredit. Jämför företagslån via Fakturino så hittar du det lånet som passar ert företag bäst.

Vad kan vi få för ränta?

Räntan eller avgiften för alla finansiella tjänster beror på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns. Desto fler säkerheter som erbjuds, desto bättre ränta. Avbetalningstiden bestämmer ni tillsammans med banken.

Hos Fakturino ställer vi bankerna mot varandra för att ni ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget. Om ni vill ha hjälp med ansökan kan ni alltid kontakta våra rådgivare som hjälper er genom hela processen. Vi hjälper även gärna till att jämföra factoring och företagsleasing

Starta Jämförelse

Hur jämför jag företagslån hos Fakturino?

Steg 1
Första steget ni gör är att skicka in en ansökan. I ansökan anger du bland annat hur mycket ditt företag vill låna, vad ni ska ha lånet till och vad ni önskar för återbetalningstid. Jämförelsen är kostnadsfri och ni binder inte upp er på något. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och så fort ni är klara så får bankerna en notis och budgivningen börjar.

Steg 2
Ni kan nu logga in i plattformen för att se vilka bud du har fått. I plattformen kan du välja att gå vidare med ett bud direkt eller prata med våra experter via chatt eller telefon om du har några funderingar. 

Steg 3
Erhåll finansieringen och påbörja er nya resa. Med en stark kassa kan ni äntligen låta företaget leva upp till sin fulla potential.

Vad ska du tänka på?

1. Vad ska ni ha företagslånet till? 

Det är viktigt att ha en plan på vad ni ska ha lånet till innan ni tar ett företagslån. Det är därför bra att fråga er själva följande frågor innan ni bestämmer er:

Hur mycket pengar ska ni låna?
Vad ska ert företagslån användas till?
Hur ska ert företagslån återbetalas?
Hur snabbt behöver företaget pengarna?
Kommer ert företagslån bli lönsamt? 

2. Välj rätt bank eller finansbolag

Det kan framstå som en självklarhet att välja den bästa banken eller finansbolaget, men ändå är det många som väljer första bästa som dyker upp. Då det finns en hel uppsjö med banker och finansbolag så är det både en tidskrävande och förvirrande process att jämföra på egen hand. Vi rekommenderar därför att jämföra för att få fram det bästa företagslånet för just ert företag.

3. Den totala kostnaden

Det är självklart viktigt att hålla koll på vad månadsavgiften blir för ditt företagslån, men många glömmer bort att kontrollera vad den totala kostnaden blir för lånet. Det kan ibland tillkomma andra avgifter såsom startavgifter etc vilket också är bra att hålla koll på när man ska välja det mest förmånliga företagslånet. 

företagslån

Vad kan företagslån användas till?

Många företag behöver någon gång ta ett företagslån. Det kan vara för att man vill anställa fler medarbetare, köpa in material, expandera eller täcka likviditetsbrist i verksamheten. Företagslån kommer i flera olika former, till exempel leveranskredit, order/lagerfinansiering eller reverslån. 

Varför ska man jämföra företagslån?

Många företagare känner sig trygga med sin bank och tar därför inte möjlighet att se om det finns bättre alternativ för deras finansiering. Man kan tycka att det känns jobbigt att byta bank, man kan känna att processen är för tidskrävande och att det tar tid från det som är viktigt för företaget, så som affärer och tillväxt. Det vi vill uppmana till är att inte nöja sig, utan utforska andra alternativ som finns på marknaden. Vi på Fakturino hjälper dig snabbt och enkelt och du som företagare slipper att produktiva arbetstimmar gå till spillo. Vi ställer bankerna mot varandra för att ni ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget.