Företagsleasing

Jämför företagsleasing via Fakturino

Leasing används för att ett företag, istället för att köpa inventarier så som bilar, entreprenadmaskiner eller kopiatorer, hyr dem genom en bank eller annat finansinstitut. Oavsett vad ni vill leasa är det till för att inte binda upp kapital i onödan.

De två vanligaste formerna av företagsleasing är finansiell- och operationell leasing. I finansiell leasing både hyr ni produkten av banken och tar över ansvaret för den. Finansiell leasing kan därför jämföras med en avbetalning där ni äger produkten men kan dela upp momsen över en längre period. I operationell leasing är det inte ni utan er partner som ansvarar för samtliga omkostnader som försäkringar, reparationer och rutinmässigt underhåll. När leasingperioden löper ut står partnern kvar som ägare. Eftersom detta är en form av hyra så inkluderas inte produkten i er balansräkning. Istället går den under direkta kostnader, vilket är bättre för företagets nyckeltal.   

Jämför företagsleasing - svar från bankerna inom 5 minuter

Jämför finansiering via factoring, företagsleasing eller företagslån idag. Du får svar direkt från alla aktörer. Det är kostnadsfritt och man binder sig inte till något!

Ansök om finansiering idag

Varför leasing?

Med leasing kan du anskaffa de produkter och maskiner som behövs utan att behöva röra företagets rörelsekapital, påverka skuldsättningsgraden och låsa upp kreditutrymmet. Ni behåller en starka kassa och en bankmässig säkerhet. Att ha en stark kassa är viktigt. Oavsett vilket skede företaget befinner sig i kan det vara svårt att hantera oförberedda kostnader. Alltför stora investeringar i en och samma produkt kan också hämma andra utvecklingsmöjligheter.

Vad blir er månadskostnad?

Oftast betalas leasing månadsvis, men det finns även möjlighet att dela upp kostnaden per kvartal. Kostnaden styrs av restvärdet, avtalets längd och hur god andrahandsvärdet är på produkten. Ett högre restvärde och en lång leasingperiod ger en lägre månadskostnad.

För att inte betala för mycket för leasingen är det viktigt att samarbetspartnen känner till er bransch. Annars kan ni exempelvis få en felaktig bedömning på andrahandsvärdet, eller någonting annat som gör att villkoren inte blir så bra som de borde. I vår jämförelse behöver ni inte oroa er för att hamna fel. Hos Fakturino får ni alltid rätt förutsättningar. 

Kontakta företagsrådgivningen

Det är inte alltid enkelt att driva företag. Hör av er till våra rådgivare för att få hjälp med frågor gällande företagsfinansiering eller om ni behöver råd kring andra problem som företaget ställs inför. 

 

Kontakta oss på

08-400 20 444

eller maila

kundtjanst@fakturino.se