Fakturino – en del av Krea

Sedan 2021 är Fakturino en del av Krea, Sveriges största oberoende finansieringstjänst för små och medelstora företag. Krea erbjuder både företagslån och factoring.

Därför finns Krea

För företag som vill växa

Små och medelstora företag står för hela fyra av fem jobb i Sverige och utgör därmed grunden för landets ekonomiska utveckling och välfärd. Tyvärr upplever över 50% av företagare att det är svårt att få extern finansiering för att möjliggöra nya investeringar och få verksamheten att växa. Krea har som mål att erbjuda friktionsfri tillgång till företagsfinansiering med bästa möjliga villkor genom att göra det möjligt för företagare att söka, jämföra och teckna företagslån samt sälja sina fakturor digitalt.

För bättre villkor

Krea är den tjänst i Sverige som har flest långivare knutna till sin plattform vilket gör det möjligt för företagare att få bäst finansieringsvillkor hos Krea, då en ansökan om företagslån eller factoring via Kreas plattform når ut till flest långivare på marknaden. Genom att låta Krea samla in finansieringsförslag så säkerställer företagare att de hittar den bästa lösningen för just sin situation och undviker att betala för höga finansieringskostnader i onödan.

Hittills har Krea hjälpt över 10 000 företag att få tillgång till extern finansiering.