checkbox 08-400 14 560

JÄMFÖR FÖRETAGSFINANSIERING

 

checkbox Jämför bland upp till 30 banker
checkbox Kostnadsfritt & aldrig bindande
checkbox Tillgång till personlig finansieringsexpert

checkbox 08-40014560

Jämför Företagsfinansiering

checkbox Jämför bland upp till 30 banker
checkbox Kostnadsfritt & aldrig bindande
checkbox Tillgång till personlig finansieringsexpert

Fakturino är registrerat hos Finansinspektionen

Upp till 4 miljoner kronor

Jämför bland upp till 30 banker här 

Företagslån Factoring

✓ Personlig rådgivning
✓ Kostnadsfritt & aldrig bindande
✓ Registrerade hos Finansinspektionen

Checkkredit – Jämför kostnadsfritt

Få hjälp med att skräddarsy den bästa checkkreditlösningen för ditt behov. Du får svar direkt och jämförelsen är alltid kostnadsfri och aldrig bindande. Ta hjälp av vårt erfarna Client Success team eller signera själv digitalt. 

Vad är en checkkredit?

Att ansöka om checkkredit gör det enkelt för ditt företag att förstärka er likviditet. Företag kan låna pengar löpande upp till en viss gräns och det ger företaget möjlighet att uppfylla kortsiktiga mål och behov.

Alla företag har perioder när det kan vara tunt i kassan och då kan en checkkredit vara skillnaden mellan att behöva stänga ner verksamheten eller att klara sig igenom oskadd. Checkkrediten är vanligtvis bunden till ett företagskonto och används ofta för att finansiera ett företags rörelsekapital.

 

Hur fungerar det?

En checkkredit innebär att företaget har ett avtal med en bank eller en finansiell institution, som sätter upp en limit på hur mycket pengar företaget kan använda som mest. Det är sedan upp till företaget om de vill använda alla pengar eller ingenting. Finansinstitutet eller banken som tillhandahåller checkkrediten kräver oftast säkerhet för krediten. Det kan bestå av flera saker, tex. borgen eller pantbrev i fastighet. Beroende på vilken typ av säkerhet som företaget kan ställa för krediten, varierar kostnaden eller den ränta som tas ut av banken eller finansieringsinstitutet. En checkkredit ger ditt företag möjlighet att uppfylla dina kortsiktiga affärsmål.

 

Varför ska man använda sig av en checkkredit?

De flesta företag hamnar någon gång i en period när man behöver få in pengar snabbt. Det kan vara att företaget behöver anställa nya medarbetare, köpa in ny utrustning eller expandera till flera städer och länder. En checkkredit kan också användas om din affärsverksamhet har svängningar på grund av tex stora projekt som kommer ojämnt eller är påverkade av säsong.I dessa situationer så kan kassaflödet påverkas och då kan en checkkredit vara fördelaktig för ert företag. En checkkredit liknar ett kreditkort – du använder det när du behöver det.

Vad gör Fakturino?

Fakturino arbetar för att hela tiden förbättra företagares förutsättningar för att driva, utveckla och äga företag med god tillväxt. Fakturino är en del av Bonnier News och är i nuläget verksamma i Sverige, Norge och Estland. Våra experter finns alltid tillgängliga för att svara på era frågor, oavsett vilken tjänst ni behöver hjälp med.

Hur jämför jag checkkredit hos Fakturino?

Steg 1
Första steget ni gör är att skicka in en ansökan. I ansökan anger du bland annat hur stor limit ni är ute efter, vad ni omsätter på ett ungefär per månad och vad ni önskar för återbetalningstid. Jämförelsen är kostnadsfri och ni binder inte upp er på något. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och så fort ni är klara så får bankerna en notis och budgivningen börjar.

Steg 2
Ni kan nu logga in i plattformen för att se vilka bud du har fått. I plattformen kan du välja att gå vidare med ett bud direkt eller prata med våra experter via chatt eller telefon om du har några funderingar.

Steg 3
Erhåll finansieringen och påbörja er nya resa. Med en stark kassa kan ni äntligen låta företaget leva upp till sin fulla potential.

 

Vad är skillnaden på Checkkredit och företagslån?

Företagslån och checkkredit finns för samma anledning, att finansiera företaget när pengarna inte räcker till.

Checkkredit är som ett beviljat lån som kan användas när som helst när du som företagare behöver finansiering. Om du inte använder checkkrediten så behöver du inte betala tillbaka något eller betala ränta.

När företag tar ett vanligt företagslån så betalas hela beloppet ut på en gång. Man har då valt en specifik lånetid som företaget behöver betala tillbaka lånet på. Till skillnad mot checkkredit så går det inte att använda lite av företagslånet i taget utan du får allt på en gång.

 

Vad är skillnaden på Checkkredit och Sälja fakturor?

Att sälja fakturor innebär att en bank eller ett finansbolag köper din faktura. När du säljer fakturor är du garanterad att få betalt på en gång istället för att vänta 30 till 90 dagar som det tar för en kund att betala sin faktura. Genom att sälja din faktura så får du in likvida medel i ditt företag direkt.

Med en checkkredit får du tillgång till kapital vid behov av snabb likviditet. Du kan låna löpande upp till en fastställt limit.

 

Vad bör man tänka på innan man ansöker om en checkkredit?

Jämför olika banker och kreditgivare:
Det är viktigt att jämföra bland flera banker och kreditgivare då det finns en stor konkurrens på marknaden. Kostnader som ränta och årlig avgift kan skilja sig bland de olika aktörerna. Genom att jämföra bland de olika aktörerna, så kan man hitta bättre villkor och priser. 

 

Se över företagets ekonomi:
Se alltid till att ha en stabil utgångspunkt och en ekonomi som klarar av fler kostnader. 

 

Vilken typ av säkerhet ska man använda:
Räntan och den fasta kostnaden på checkkrediten baseras på vilken typ av säkerhet man använder. Det är därför bra att tänka på vilken typ av säkerhet man vill använda då det kan påverka kostnaden.

 

När kan checkkredit vara fördelaktigt för mitt företag?

    • Företaget ska köpa in utrustning

    • När du ska anställa ny personal

    • Expandera till nya städer eller länder

    • Med en checkkredit kan företagare med kort varsel fatta beslut om att köpa in något till bolaget även om det inte finns tillräckligt mycket på kontot.

    • Krediten kopplas till ditt företagskonto och du betalar endast ränta för den del av krediten som utnyttjas. Krediten används först när saldot på ditt företagskonto är under noll och kan då börja använda krediten efter ditt företags behov.

Checkkredit är bra för att skapa ett jämnt kassaflöde. Det kan uppstå obalanser för företagsverksamheter som är säsongsbundna och har stora intäkter under ena halvåret och nästan inga inkomstkällor resten av året. Företaget kan då använda sig av checkkredit vid lågsäsong och betala tillbaka när pengarna kommer in i verksamheten igen. Checkkrediten hjälper dig att minska gapet mellan ditt företags kortsiktiga utgifter och inkommande kassaflöde.

Vanliga frågor och svar

Vad kan jag få för ränta på min checkkredit?

Räntan varierar beroende på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns. Desto fler säkerheter du har, desto bättre ränta kan du få. Saker som påverkar din ränta är ditt företags likviditet, omsättning, kassaflöde och budget. Vi jämför bland upp till 30 banker för att hjälpa dig att få den bästa räntan.

Vad händer med min outnyttjade checkkredit?

Du betalar endast ränta på det beloppet som är uttaget, resten av beloppet är möjligt låneutrymme. Du kan till exempel nolla krediten och öka den igen.

Hur snabbt kan checkkrediten betalas ut?

Efter att du signerat avtalet kan en checkkredit betalas ut redan samma dag.

Vad är checkkredit?

En checkkredit innebär att ditt företag har ett avtal med en bank som sätter upp en limit på hur mycket pengar ditt företag kan använda som mest. Det är sedan upp till dig om du vill använda alla pengar eller ingenting.

Hur kan jag använda en checkkredit?

Vid oväntade utgifter kan du använda exempelvis använda din checkkredit och samtidigt behålla ett jämnt kassaflöde.

bild på fakturinos redaktör Linnea

Linnea Carleborn
Uppdaterad 27 januari

Linnea jobbar med att så många företag som möjligt ska få hjälp med sin finansiering. Hittills har Fakturino hjälpt över 11 000 företag att jämföra företagsfinansiering och är idag verksamma i Sverige, Norge och Estland men expanderar kontinuerligt till nya marknader.