factoring

 
Du får svar direkt och kan signera digitalt eller ta hjälp av vår kundservice. De hjälper till att skräddarsy den bästa factoring-lösningen för ditt företags behov. Att ansöka via Fakturino är kostnadsfritt och icke-bindande!
Läs mer

Vi jämför factoring bland upp till 30 banker och finansbolag för att hitta rätt factoringupplägg för ditt företag. Jämför factoring för alla typer av bolag. Du kan snabbt och enkelt jämföra direkt via vår plattform. Den största fördelen med factoring är att du alltid har tillgång till likviditet när behovet uppstår. När du säljer en faktura får du tillgång till pengarna direkt och slipper vänta kredittiden på fakturan. Du kan välja att sälja enstaka fakturor eller löpande.

Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och du har alltid tillgång till våra erfarna finansieringsexperter. Du kan enkelt nå oss via mejl, chatt eller telefon.

ANSÖK HÄR

factoring

 
Du får svar direkt och kan signera digitalt eller ta hjälp av vår kundservice. De hjälper till att skräddarsy den bästa factoring-lösningen för ditt företags behov. Att ansöka via Fakturino är kostnadsfritt och icke-bindande!
ANSÖK HÄR ANSÖK HÄR

OM FACTORING

Det är vanligt att fakturor har en betalningstid på 30-90 dagar, vilket kan ställa till det för ditt företag. Du kanske har en affär som kräver kapital, eller så behöver ditt företag köpa nytt material. Istället för att vänta in kundernas betalningar så kan du istället använda dig av factoring. Det innebär att ditt företag säljer era fakturor till långivare som tar över ansvaret för fakturorna.

Som ett resultat slipper du lägga dyrbar tid på hantering av fakturor och kan istället fokusera på kärnverksamheten. Dessutom kommer kassaflödet ligga i fas med nya beställningar, vilket gör att företaget kan växa i takt med efterfrågan. Det finns ingen annan finansieringsform där du kan frigöra lika mycket kapital i förhållande till din omsättning.

 

 

 

JÄMFÖR FACTORING MED FAKTURINO

Fakturinos plattform låter dig ange företagets behov för att sedan låta bankerna tävla om dig som kund vilket gör att du kan jämföra vilken bank som passar dig bäst. Det kan till exempel vara den bank med lägst kostnader eller den med bäst integrationsmöjligheter.

De villkor ni får beror på flera parametrar som varierar efter hur affären ser ut. Det kan till exempel var din och slutkundens kreditvärdighet. Fakturino har erfarna rådgivare som kan hjälpa er att hitta rätt i finansieringsdjungeln för att ni ska få så bra villkor som möjligt. Jämförelsen är alltid kostnadsfri och aldrig bindande.

FACTORING VS FAKTURAKÖP

Factoring är samlingsordet för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Fakturaköp används ofta om man vill riskavtäcka eller frigöra mycket kapital snabbt. För företagare som söker en mer långsiktig finansiering är fakturabelåning ett bättre alternativ. Fakturabelåning innebär att du lägger över hela reskontran till banken och får samtliga fakturor hanterade och finansierade. I och med att du lägger över hela reskontran blir också finansieringsvillkoren mer förmånliga, men eventuell kreditrisk kvarstår.

FRÅGOR OCH SVAR

Vad kostar factoring?

Factoring, fakturaköp och fakturabelåning har egna prissättningsmodeller. Prissättningsmodellerna skiljer sig beroende på hur företagare använder de olika produkterna. Generellt kan man säga att fakturaköp är för dyrt. Det ligger ofta över 3% för att sälja en faktura med en kredittid på 30 dagar.

Vår kostnadsfria jämförelsetjänst låter företag jämföra och se vilka alternativ de har när de ska skaffa bättre likviditet genom factoring, fakturaköp och fakturabelåning.

Oavsett om företagen som använder vår tjänst redan har en lösning eller inte, lyckas Fakturino alltid hitta en bättre produkt för våra användare.

Ska jag välja factoring med eller utan regress?

Du kan antingen välja factoring med regress eller factoring utan regress.

Factoring med regress innebär att fakturan som inte blivit betald, köps tillbaka av företaget efter ett visst antal dagar efter förfallodatumet. När företaget säljer fakturan till factoringbolaget så betalar factoringbolaget avtalat belopp till faktursäljaren. Gäldenären betalar sedan hela fakturabeloppet till factoringbolaget och sedan är processen avslutad. Om gäldenären inte betalar vid förfallodagen och factoringbolaget har skickat ut påminnelser, måste fakturasäljaren omgående betala tillbaka fakturabeloppet till factoringbolaget. 

Factoring utan regress innebär att banken/finansbolaget tar över kreditrisken som kunden inte kan betala. Kortfattat, innebär det att när ditt företag har sålt fakturan till factoringbolaget, tar factoringbolaget över både rättigheter och skyldigheter som är förknippade med fakturan. Factoring utan regress erbjuds till företag som har god betalningsförmåga och alltså anses vara riskfria.

Vad är anledningen till att företag säljer fakturor?

Sälja fakturor är ett bra sätt för företag att frigöra likviditet snabbt och öka kassaflödet. Det spelar ingen roll om du har ett aktiebolag eller en enskild firma då det är möjligt för alla typer av företagsformer att sälja faktura.

Det kan finnas många orsaker om varför du som företagare vill frigöra likviditet snabbt. Företaget kanske behöver köpa in nytt material eller lägga mer pengar på marknadsföring. Istället för att vänta upp till 90 dagar på att få betalt, kan du snabbt och enkelt sälja din faktura till banken. Det hjälper dig att undvika glapp mellan pengar ut och pengar in i företaget och på så sätt kan du jämna ut kassaflödet.

Vad är för- och nackdelarna med att sälja fakturor?

Det finns både fördelar och nackdelar med att sälja fakturor. Den största fördelen med att sälja fakturor är att du ökar likviditeten och att du slipper vänta på att få betalt från dina kunder. Om du väljer att sälja fakturan utan regress tar banken över kreditrisken och du får betalt oavsett om kunden väljer att betala fakturan eller inte. Det gör att du slipper lägga tid på att agera bank åt kunderna och istället kan fokusera på din kärnverksamhet.

Hur många fakturor kan mitt företag sälja?

Oavsett om du endast vill sälja en faktura eller flera så hjälper vi dig med det upplägg som passar dig bäst. Eftersom kostnader och räntor kan skilja sig kraftigt mellan olika banker och finansbolag är det viktigt att du jämför. Vi hjälper dig kostnadsfritt att jämföra bland upp till 30 banker för att få ner ränta och kostnader.

Vad kostar det att sälja fakturor genom factoring?

När ditt företag säljer fakturor till en bank betalar du en avgift per faktura. Avgiften kan skilja sig mellan olika banker och finansbolag men ligger mellan 1%-2,9% per faktura. Vi hjälper dig att jämföra bland banker och finansbolag för att du ska få ut så mycket pengar som möjligt för din faktura. Jämförelsen är helt kostnadsfri, du binder inte upp dig på något och du kan snabbt och enkelt signera med Bank-ID.

Vad händer om kunden inte betalar?

Om du använder factoring utan regress tar banken över hela kreditrisken vilket betyder att du inte behöver oroa dig för om kunden betalar eller inte. Ditt företag är däremot skyldigt att betala tillbaka beloppet om kunden inte skulle betala fakturan om du väljer factoring med regress.

Vad finns det för krav för att sälja faktura med factoring?

Banker och finansbolag kan ha olika krav för att dem ska köpa fakturor. De vanligaste kraven är:

  • Fakturan är inte förfallen

  • Fakturorna är inte betalda

  • Kreditvärdig fakturamottagare

Vad är viktigt att tänka på innan tecknandet av ett factoringavtal?

Det är viktigt att du jämför de olika factoringbolagen då villkoren kan variera. Några saker som är bra att kolla upp är hur snabbt du får pengarna och vad du får för räntesats. Om din verksamhet är behov av snabb likviditet är det viktigt att du ser över om factoringbolaget erbjuder snabb utbetalning. Variationen på räntan brukar vara mellan 2-5%, beroende på bolag och tjänst. Slutligen, vill du såklart att factoringbolaget sköter dina kundrelationer på ett professionellt sätt.

Hur jämför jag factoring?

Steg 1
Första steget är att skicka in en ansökan. I ansökan anger du bland annat hur mycket du tror att ditt företag kommer finansiera faktura för kommande år och vad ditt företag omsätter. Slutligen anger du om ditt företag har företagskunder eller privatkunder. Jämförelsen är kostnadsfri och ni binder inte upp er på något. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och så fort ni är klara så får bankerna en notis och budgivningen börjar.

 

Steg 2
I det andra steget kan du se vilka bud du har fått. Gå vidare med ett bud direkt eller prata med våra erfarna finansieringsexperter via chatt eller telefon om du har några funderingar.

 

Steg 3
Erhåll finansieringen och påbörja er nya resa. Med en stark kassa kan ni äntligen låta företaget leva upp till sin fulla potential.

Vi jämför även företagslåncheckkredit och företagsleasing.

Hur fungerar factoring?

Factoring innebär att du säljer dina fakturor till en bank eller till ett finansbolag och får betalt direkt. Därmed slipper du vänta på att få betalt av dina kunder, vilket kan vara fördelaktigt i branscher med långa kredittider. 

Med andra ord kan ditt kassaflöde vara i fas med beställningarna och ditt företag kan växa i takt med efterfrågan.

Kostar det något att jämföra factoring?

När du startar en jämförelse hos Fakturino är det alltid kostnadsfritt och aldrig bindande. 

När du startar en jämförelse hos Fakturino är det alltid kostnadsfritt och aldrig bindande.

Varför ska jag jämföra factoring?

Det kan vara svårt att veta vilket alternativ som är bäst för ditt företag då priser och avgifter kan skilja sig hos de olika bankerna och finansbolagen. 

Genom att istället jämföra hos Fakturino får du alla alternativ presenterade för dig, vilket gör att du har möjlighet att välja den aktör som passar ditt företag bäst. Att jämföra är alltid kostnadsfritt och aldrig bindande.

Vad är factoring?

Factoring betyder enkelt förklarat att sälja fakturor. Factoring är en tjänst som oftast erbjuds av finansbolag och banker och innebär att du belånar eller säljer dina fakturor.

Vad är skillnaden på fakturaköp med eller utan regress?

Att sälja sin faktura med regress betyder att du som företagare behöver betala tillbaka fakturabeloppet till banken om din kund inte skulle ha betalat vid förfallodatum.

Om du däremot säljer din faktura utan regress tar banken eller finansbolaget över ansvaret för fakturan, vilket gör att de blir ansvariga för att få betalt av din kund.

VILL DU VETA MER OM FACTORING?

Hör av dig till våra finansieringsexperter för att få hjälp med frågor gällande företagsfinansiering eller om du behöver råd kring andra problem som företaget ställs inför.

Tveka inte att höra av dig på:

Telefon: 08-40014560

E-post: [email protected]

 

Öppettider kundservice: 

Måndag – Torsdag: 9 – 18

Fredag: 9 – 17