Företagslån till enskilda firma?

På senaste tiden har fler finansbolag och banker kunnat hjälpa enskilda firmor med fördelaktiga företagslån. Kreditbedömningen baseras i princip endast på personen bakom företaget, då det är den personen som kommer vara betalningsansvarig. På så sätt påminner ett lån till en enskild firma om en konsumentkredit. Jämför företagslån via Fakturino så hittar du det lånet som passar ert företag bäst.

Vad kan vi få för ränta?

Räntan anger hur många procent av lånet som du betalar till långivaren per år. I den effektiva räntan kan det ingå avgifter som uppläggningsavgift, limitavgift och fakturaavgift. Räntan eller avgiften för alla finansiella tjänster beror på vilken risk banken upplever att de tar samt vilka säkerheter som finns. Kreditrisken baserar sig bland annat på om företaget har betalningsanmärkningar. Andra saker som påverkar din ränta på företagslån är företagets likviditet, omsättning, kassaflöde, affärsplan och budget. Desto fler säkerheter som erbjuds, desto bättre ränta. Avbetalningstiden bestämmer ni tillsammans med banken.

Hos Fakturino ställer vi bankerna mot varandra för att ni ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget. Om ni vill ha hjälp med ansökan kan ni alltid kontakta våra rådgivare som hjälper er genom hela processen. Vi hjälper även gärna till att jämföra factoring, checkkredit och företagsleasing.

Starta Jämförelse

Hur jämför jag företagslån hos Fakturino?

Steg 1
Första steget ni gör är att skicka in en ansökan. I ansökan anger du bland annat hur mycket ditt företag vill låna, vad ni ska ha lånet till och vad ni önskar för återbetalningstid. Jämförelsen är kostnadsfri och ni binder inte upp er på något. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och så fort ni är klara så får bankerna en notis och budgivningen börjar.

Steg 2
Ni kan nu logga in i plattformen för att se vilka bud du har fått. I plattformen kan du välja att gå vidare med ett bud direkt eller prata med våra experter via chatt eller telefon om du har några funderingar.

Steg 3
Erhåll finansieringen och påbörja er nya resa. Med en stark kassa kan ni äntligen låta företaget leva upp till sin fulla potential.

Vad ska du tänka på?

1. Vad ska ni ha företagslånet till? 

Det är viktigt att ha en plan på vad ni ska ha lånet till innan ni tar ett företagslån. Det är därför bra att fråga er själva följande frågor innan ni bestämmer er:

Hur mycket pengar ska ni låna?
Vad ska ert företagslån användas till?
Hur ska ert företagslån återbetalas?
Hur snabbt behöver företaget pengarna?
Kommer ert företagslån bli lönsamt? 

2. Välj rätt bank eller finansbolag

Det kan framstå som en självklarhet att välja den bästa banken eller finansbolaget, men ändå är det många som väljer första bästa som dyker upp. Då det finns en hel uppsjö med banker och finansbolag så är det både en tidskrävande och förvirrande process att jämföra på egen hand. Vi rekommenderar därför att jämföra via Fakturinos plattform för att få fram det bästa företagslånet för just ert företag.

3. Den totala kostnaden

Det är självklart viktigt att hålla koll på vad månadsavgiften blir för ditt företagslån, men många glömmer bort att kontrollera vad den totala kostnaden blir för lånet. Det kan ibland tillkomma andra avgifter såsom startavgifter etc vilket också är bra att hålla koll på när man ska välja det mest förmånliga företagslånet. 

företagslån

Vad kan företagslån användas till?

Många företag behöver någon gång ta ett företagslån. Det kan vara för att man vill anställa fler medarbetare, köpa in material, expandera eller täcka likviditetsbrist i verksamheten. Företagslån kommer i flera olika former, till exempel leveranskredit, order/lagerfinansiering eller reverslån. 

Varför ska man jämföra företagslån?

Många företagare känner sig trygga med sin bank och tar därför inte möjlighet att se om det finns bättre alternativ för deras finansiering. Man kan tycka att det känns jobbigt att byta bank, man kan känna att processen är för tidskrävande och att det tar tid från det som är viktigt för företaget, så som affärer och tillväxt. Det vi vill uppmana till är att inte nöja sig, utan utforska andra alternativ som finns på marknaden. Vi på Fakturino hjälper dig snabbt och enkelt och du som företagare slipper att produktiva arbetstimmar gå till spillo. Vi ställer bankerna mot varandra för att ni ska få den bästa räntan, samt att bankerna ska lämna det mest konkurrenskraftiga förslaget.

Vad kollar bankerna på?

För bankerna är det viktigt med förtroende för dig som kund samt en bedömning av din förmåga att betala tillbaka lånet. Bankerna kan bland annat vilja kolla på din affärsplan, om det finns fler ägare än du i företaget, balansräkning, bokslut och ibland även din deklaration. De behöver även få någon form av säkerhet för företagslånet. Det kan vara i form av företagsinteckning eller en borgenär.

Vad innebär borgen?

Det innebär att borgensmannen träder i låntagarens ställe om inte låntagaren kan betala tillbaka lånet, dvs om de inte kan fullgöra sina skyldigheter. Banken eller finansbolaget gör en kreditprövning av borgensmannen och får då reda på om borgensmannen har förmåga att klara kostnaderna för lånet om låntagaren inte kan betala. Är kreditprövningen av borgensmannen godkänt så kan långivaren bevilja företagslånet som låntagaren ansökt om.

Hur stort företagslån kan mitt aktiebolag låna?

Beloppet kan variera mellan tusenlappar till flera miljoner. Det beror dels på olika långivare men även hur aktiebolagets ekonomiska situation ser ut. Chansen för att få ett högt belopp godkänns ökar om företaget har en bra kreditvärdighet och uppvisar god lönsamhet. När du startar en jämförelse för företagslån så fyller du själv i hur mycket du vill låna. Vi bjuder sedan in de banker och finansbolag som vi samarbetar med som lämnar olika bud. 

Hur ofta kan jag ta ett företagslån?

Så länge du har ett låneutrymme så är det upp till dig hur ofta och hur mycket ditt företag lånar. Ni kan närsomhelst starta en ny jämförelse för att få bud från de olika banker och finansbolag som vi samarbetar med.

Varför ska man jämföra företagslån hos Fakturino?

Det ska inte vara krångligt att ansöka om ett lån utan vi på Fakturino vill att processen ska gå så smidigt som möjligt. Vi använder en teknik för att förenkla för användaren och därmed skapa en bättre produkt, utan att kompromissa på vår kunskap och expertis. En stor fördel med att jämföra företags lån hos Fakturino är att du får en överblick över marknaden och riskerar därför inte att bli pålurad några dyra kostnader. Jämförelsen är dessutom gratis, ej bindande och man kan enkelt signera med Bank ID.

Vanliga frågor och svar

Hur kontaktar jag Fakturino?

Tel: 08-400 20 444
Email: info@fakturino.se

Hur många långivare samarbetar Fakturino med?

Fakturino samarbetar med över 18 banker och finansbolag. Vi hjälper dig att hitta rätt samarbete efter ditt företags behov!

Kostar det något att starta en jämförelse?

Det är alltid kostnadsfritt att starta en jämförelse hos Fakturino.

Görs det någon kreditupplysning?

Det gör endast 1 kreditupplysning, trots att vi jämför bland över 18 banker och finansbolag.

Varför ska jag använda Fakturino istället för att gå direkt till finansbolaget eller banken?

Vår affärsidé är att samla Sveriges ledande finansbolag och banker under ett och samma tak. Allt för att underlätta för dig som företag som vill ansöka om ett företagslån. Hos Fakturino konkurrerar finansbolagen om att få dig som kund vilket innebär att du alltid får bäst villkor genom att hitta din partner via oss.

Är ansökan bindande?

När du startar en jämförelse hos Fakturino så binder du inte upp dig på något.

Vilka grundkrav finns för att kunna använda Fakturino?

Att du har ett registrerat företag/firma.