Bästa företagslånet

Det är inte alltid enkelt att veta vilket som är det bästa företagslånet för ditt företag. Det första du behöver ta reda på är vad för behov ditt företag har. Ditt företag kanske behöver köpa in mer material, anställa mer personal, lägga pengar på marknadsföring eller täcka upp för likviditetsbrist. Om du behöver ansöka om ett belopp som är stort i förhållande till företagets omsättning är det bra att förbereda dig inför din ansökan. En bra affärsplan samt svar på eventuella frågor om företagets likviditet och budget är bra saker att ha koll på.


Är företaget i rätt tillstånd att ta ett företagslån?

Om du är i tankarna för att ta ett företagslån är det bra att tänka igenom om det är nödvändigt eller inte.Det kan vara lockande att låna mer pengar än vad du behöver för att vara på den säkra sidan. Ett större lån innebär större lånekostnader i slutändan, vilket kan ge stora konsekvenser på ekonomin.Det är därför viktigt att inte låna mer än vad ditt företag behöver.

Har du en plan för hur du ska använda företagslånet?

Det är viktigt att ha en plan för hur du ska använda det företagslånet du ansöker om.Vissa investeringar kanske går att spara ihop till över tid, medans andra investeringar är i behov av ett företagslån.För att hitta det bästa företagslånet behöver du även ha en plan för hur lånet ska betalas tillbaka.Behöver du en längre återbetalningstid blir ofta totalkostnaden för lånet högre än om du väljer en kortare återbetalningstid.

Håll koll på totalkostnaden för att hitta det bästa företagslånet

När du har fått flera låneförslag från bankerna är det viktigt att du kollar igenom villkoren. Räntan är kostnaden som ditt företag betalar för att låna pengar. Den kan variera kraftigt mellan olika banker och betalas varje månad tillsammans med återbetalningen av lånet. Det är även viktigt att ha koll på totalkostnaden. Vissa långivare lägger till limitavgift eller uppläggningsavgift. Återbetalningstiden skiljer sig också ofta åt bland företagslånen. Bankerna vi samarbetar med har en återbetalningstid från 1 månad upp till 5 år.

Vad kollar bankerna på?

För att du ska få ditt lån utbetalt är det viktigt att banken bedömer att du har förmåga att betala tillbaka företagslånet. Därför kan de vilja kolla på din affärsplan, balansräkning och bokslut. Ibland krävs även någon form av säkerhet som till exempel personlig borgen. Det viktigaste som bankerna kollar på är företagets kreditvärdighet som baseras till största del till företagets omsättning. I vissa fall kan du få avslag på din ansökan och ibland bli erbjuden en lägre summa.

Bästa företagslånet under Corona (Covid-19)

Många små och medelstora företag drabbas hårt av pandemin. Regeringen lanserade därför ”Företagsakuten” i våras. Lånet ska göra det lättare för mindre företag att klara krisen och riktar sig mot företag som har drabbats negativt ekonomiskt av Coronaviruset. Garantin innebär att staten garanterar 70 procent av nya lån som ställs ut till bankerna som i sin tur ger ut lån till företagen. Läs med om Företagsakuten här.  

Vart kan du hitta det bästa företagslånet för ditt företag?

Idag finns det många olika banker och finansbolag på marknaden och kostnader som ränta och avgifter kan skilja sig kraftigt. Det viktigaste är att jämföra bankerna mot varandra för att på så sätt ta reda på vem som kan erbjuda det bästa alternativet. Att jämföra företagslån själv kan både vara tidskrävande och svårt. Istället för att lägga din dyrbara tid på att jämföra, hjälper vi dig kostnadsfritt att jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag. Unikt för Fakturino är att vi har erfarna experter som alltid finns tillgängliga för att svara på dina frågor.
 

Läs mer om företagslån: