Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt.

Fakturinos verktyg jämför och optimerar finansiering för företag. Genom att mäta och jämföra information ser vi till att företagare får billigare och bättre finansiering helt efter ert behov. Oavsett om du är ute efter factoring, företagslån eller leasing får du lösningen som passar dig bäst – utan att behöva lämna datorn.

Tre enkla steg

Såhär fungerar jämförelsen

Du fyller i en ansökan här och lämnar information om ert företag. Utifrån informationen som lämnas och upplysningen som tas kommer bankerna och finansbolagen lämna sina förslag. Inom 24 timmar kommer alla aktörer ha lämnat svar, och då är det bara att välja den som passar er bäst. Ni kan också när som helst välja att bli kontaktad av en av våra företagsrådgivare som exempelvis kan hjälpa er med ansökan, eller komma fram till vilken aktör som passar er bäst.

Det är gratis!

För företagen kostar det ingenting att använda en jämförelsetjänst. Det är inte heller bindande. Det är bankerna och finansbolagen som står för vår ersättning mot att de får nöjda och lojala företagskunder.

Informationen ni lämnar hos oss stannar hos oss. Den används endast för att kunna ge er bästa möjliga finansieringsvillkor. Uppgifterna lämnas inte ut och ni kommer inte bli kontaktad av någon om ni inte efterfrågat det.

Tänk på det här när du jämför företagslån

Snabbt är bra, men inom företagslån kan det vara en nackdel att välja det första bästa förslaget.

Visste du att endast 70% av ansökningar om företagslån blir godkända? Dessutom ligger beviljandegraden endast på 25% för icke-kreditvärdiga företag.

Källa: Kreas finansieringsrapport 2023

Vad tittar banker och långivare på vid företagslån?

Det absolut viktigaste i bankens ögon är att företaget har tillräckligt bra återbetalningsförmåga. Det innebär att ni måste ansöka om ett rimligt belopp som ni har förmåga att betala tillbaka. Utöver det vill banken helst se att företaget har varit verksamt i minst 3 månader.
Finansiella nyckeltal spelar så klart också en roll. Det viktigaste är att ni inte har ett akut och återkommande likviditetsproblem. Till exempel är det viktigt att kassan inte har varit nära att vara tom, särskilt om ni har behövt täcka upp bristen med flera olika snabblån. Utöver likviditeten är det också avgörande att företaget inte har ett negativt eget kapital.

Vikten av att göra bra research

Att ha en god finansieringsstruktur på plats kan vara avgörande för företagets framgång. Det är därför viktigt att göra noggrann research innan du ansöker om företagslån för att utforska vilka lånemöjligheter som finns.
Du kan ansöka om företagslån direkt hos oss. Du kan också få mer nyttig information innan ansökan för att utvärdera olika jämförelsetjänster och långivare. Det finns mycket information att ta del av online och en informationstjänst om ekonomi, såsom Finansvalp kan vara en bra källa för information om företagslån. Artiklarna är skrivna av ekonomijournalister och experter inom finansiering.

Kontakta oss!

Telefon: 08-551 082 62
Email: [email protected]