Belåningsgrad

Ett företag kan belåna sina fakturor och därmed frigöra upp till 90 % av det totala beloppet på en gång. Det kallas för factoring. Det innebär många fördelar och en minskad administration. Företaget får även en bättre relation till kunderna när de inte behöver driva in pengarna samtidigt som de säljer produkten eller tjänsten. Det ger en större trygghet för företaget när pengarna kommer in direkt.

Ingå avtal

Företaget kan välja att anlita en bank eller ett finansbolag för att ingå ett avtal om att företaget ska belåna sina fakturor. Den vanligaste belåningsgraden ligger runt 70-90% av det totala fakturabeloppet. Företaget kan välja att skicka ut sina fakturor eller överlåta det till banken eller finansbolaget. Kunderna betalar direkt till finansbolaget och behöver få vetskap om överlåtelsen. När pengarna har kommit in meddelar finansbolaget företaget.

Finansbolaget eller banken tar hand om företagets kundreskontra. Med det menas en bokföring av verksamhetens kunder, så som aktuella skulder, fordran, faktureringsadress till kunderna samt kontaktperson och adress. Finansbolaget och banken fakturerar eventuella räntekostnader, skickar ut påminnelser och tar även hand om ärenden från inkasso. Det är ett effektivt och bekvämt sätt för företaget att slippa ta hand om dessa bitar. När företaget använder sig av fakturabelåning frigör det mer tid till att fokusera på försäljning.

 

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC