BIC

BIC-kod, även kallad SWIFT-adress eller ISO 9362, är en internationell standard som identifierar en viss bank genom att specificera koder. Tillsammans med information om bankkontonummer och mottagare så används den vid internationella penningtransaktioner.

Bank Identifier Code

BIC står för Bank Identifier Code, medan SWIFT är en förkortning för Society for Woldwide Interbank Financial Telecommunication. Det är alltså en sammanslutning som används för att skicka meddelanden om diverse överföringar mellan banker, genom att tillhandahålla ett kommunikationssystem.

BIC brukar för det mesta vara en kod med åtta bokstäver, men den kan även bestå av elva tecken. De första fyra tecknen är för själva banken och visas endast med bokstäver. De två efter står för landskoden och visas även de med bokstäver. De sista två obligatoriska tecken visar orten, och kan visas både med bokstäver och siffror. De tre sista tecken som ibland förekommer, men inte alltid, står för bankkontor, och kan visas med antingen bokstäver eller siffror.

Ett exempel på BIC-koder är NDEASESS, som är koden för att skicka pengar till Nordea i Stockholm i Sverige. NDEA identifierar alltså Nordea, SE är landskoden för Sverige, och SS är koden för Stockholm. BIC-koden för Nordea i Helsingfors i Finland är NDEAFIHH, och i Köpenhamn i Danmark NDEADKKK.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC