Expansionsfond

En expansionsfond är fonden som ger varje enskild näringsidkare chansen att lågbeskatta de vinster som man väljer att placera på nytt istället för att placera undan.

I och med detta system kan du som är näringsidkare sätta undan vinster i din näringsverksamhet. Detta fungerar på exakt samma sätt som i ett aktiebolag. På de vinster som placerats undan läggs en skatt på med 22 % i expansionsskatt. Dessa vinster kan därefter investeras på nytt. Begreppet expansionsfond förklaras ofta med att vinsten i en enskild firma taxeras två gånger. När vinsten först tjänas in och sedan återigen när den placeras bort ur företaget.

Användningsområden

För dig med egen firma finns god potential till att skjuta upp skatten till flera år framåt. Detta är ypperligt tillfälle att sätta av den överflödiga vinsten över den gräns som finns för statligt skatt. Då kan du sedan på ett mycket smidigt sätt plocka tillbaka de pengar till ett års beskattning då du inte når upp till gränsen för den statliga skatten. Detta låter enkelt – det är det också.

Du kan alltså få bort den statliga skatten helt och hållet. Detta kan dock tyckas framgå som ett typ av fusk, men faktum är att det är det inte. Man väljer bara att maximera pengarna, både till ägaren och till företaget.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC