F-skatt

F-skatt är en del av alla de skatteformer som finns. Det är en svensk preliminärskatt och det är de som driver näringsverksamheter i Sverige som är skyldiga till att betala denna skatt.

F:et står för företag och just därför kan man också kalla det för företagsskatt.

Om man krävs på F-skatt har man blivit godkänd av Skatteverket till att själv ansvara för- samt betala in preliminärskatt och sociala avgifter. Kommunalskatt utgör en del av F-skatten, det gör även statlig inkomstskatt och sociala avgifter. Dessa tre är tillsammans F-skatten.

Ansvar vid F-skatt

När du blivit godkänd för F-skatt innebär alltså detta att du som företagare innehar ett viss ansvar. Du ska se till att sköta inbetalningen av skatter och avgifter på ett noggrant och bra sätt. Det är också ett bevis, inte minst för dina uppdragsgivare, att de slipper göra skatteavdrag och betala arbetsgivaravgifter på ersättningar.

Dock gäller det att man är skötsam och ordentligt. Om du inte visar på att du kan deklarera och betala dina skatter kan du bli av med ditt godkännande för F-skatt, vilket gör att det återkallas. Detta kan i sin tur innebära problem för dig, speciellt om du söker nya uppdrag. Många företag söker nämligen endast de som är godkända för F-skatt.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC