Fakturaköp ✅

Hur kan Fakturino hjälpa dig med fakturaköp?

Det är viktigt att jämföra bland olika banker när du vill genomföra ett fakturaköp då kostnader kan variera.Vi är Sveriges största jämförelseplattform för företagsfinansiering och har hjälpt över 11 000 företag att jämföra finansiering. Vi hjälper dig att jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag för att hitta den bästa lösningen för ditt företag.  Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och våra experter är alltid tillgängliga ifall du har några frågor.

Vad innebär fakturaköp?

Ett fakturaköp även kallat factoring innebär att fakturan köps, det är alltså du som säljer den till en annan part. Idag finns en rad olika företag som är villiga att köpa konsumenternas fakturor och det är därför viktigt att du jämför bland olika alternativ.

Processen innefattar att banken köper din faktura mot en avgift och därmed tar över ansvaret för att få in betalningen från kunden.  Avgiften, som naturligtvis varierar, är baserad på en specifik procentandel av hela fakturabeloppet. Denna avgift bestäms i förväg genom ett avtal mellan dig som äger fakturan och företaget som vill köpa den av dig. Därefter är det sedan upp till dig att bestämma vilka fakturor du vill sälja.

Varför ska ditt företag sälja sina fakturor?

– Du slipper vänta på att kunderna ska betala sina fakturor
– Banken hjälper dig att få betalt direkt
– Om kunden skulle gå i konkurs eller inte kan betala så tar banken den risken och inte ditt företag
– Du kan fokusera på din kärnverksamhet istället för att jaga in fakturor
– Ditt kassaflöde är i fas med de beställningar du får och ditt företag kan växa i takt med efterfrågan

Vi på Fakturino finns här för att hjälpa dig.  Då kostnader och räntor kan skilja sig mycket bland olika banker, är det viktigt att jämföra. Istället för du själv jämför och tar tid från din kärnverksamhet, gör vi jobbet åt dig. Vi jämför även företagslån, checkkredit och leasing.

Varför ska jag jämföra fakturaköp?

Då kostnader kan skilja sig bland olika aktörer är det viktigt att du jämför. Vi hjälper dig att jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag för att hitta den finansieringslösningen som passar ditt företag bäst. Jämförelsen är alltid kostnadsfri och aldrig bindande.

Finns det krav på hur många fakturor jag måste sälja?

Nej, du väljer själv hur många och vilka fakturor du vill sälja

Kostar det något att jämföra fakturaköp?

Det är alltid kostnadsfritt och aldrig bindande att starta en jämförelse. Våra erfarna experter finns även alltid på plats för att hjälpa dig vid eventuella frågor.