Kredit

När man köper en vara eller tjänst behöver man självklart betala för den. Däremot är det inte alltid man kan betala kontant, eller med andra ord hela summan direkt. För att kunna handla det man behöver trots detta så kan man handla på kredit, vilket i princip innebär att man tar ett lån.

Att få kredit

Att få kredit innebär alltså att man har fått en viss summa pengar som man kan använda under en viss tid  och ofta tillkommer även en viss ränta som ska betalas tillbaka utöver det lånade beloppet. Den summa pengar eller de varor man har fått ska vara återbetalda inom den överenskomna tidpunkten, innan kredittiden är över med andra ord.

Att få en så kallad kredit underlättar för många, speciellt då man behöver pengar akut och för tillfället inte har tillgång till summan. Det kan däremot vara lika farligt som stödjande, ifall personen i fråga har svårt att begränsa sina inköp och överskrider summan som den har möjlighet att betala tillbaka. För att man inte ska hamna i en sådan situation görs nästan alltid en kreditupplysning på personen i fråga för att kontrollera till exempel årsinkomsten eller eventuella tidigare lån. Innebörden av en kredit är exempel att köpa en vara men inte betala hela kostnaden direkt utan möjligen månadsvis eller i annan form. 

En form av kredit som vi erbjuder är exempel checkkredit.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC