Kredittid

Om man inte har de finansiella tillgångarna att betala en vara eller en tjänst för stunden kan man få en kredit. Detta innebär alltså att du får en motsvarande summa av vad varorna eller tjänsten kostar. För att få en kredit måste man ansöka om det. När någon ansöker om kredit görs en kreditupplysning vilket innebär att man kollar upp om personen eller företaget i fråga har möjlighet att betala tillbaks det lånade beloppet i framtiden, alltså kredittiden.

Återbetalning

Om man lånar någonting förväntar sig självklart den som lånat ut antingen pengar eller något föremål att så småningom få tillbaka det man har lånat ut. Detsamma gäller när man har fått en kredit. Innan man får krediten anger långivaren en tidsperiod under vilken krediten måste vara återbetald, vilket alltså kallas kredittid. En tid under vilken hela summan man har fått spendera måste vara återbetalad helt enkelt.

Följs inte avtalet om återbetalning, betalar man inte tillbaka hela summan eller missar att betala in beloppet inom kredittiden, så riskerar man att förlora sin rätt till att få en anmärkning och eventuella extraavgifter. När nästa kreditupplysning görs syns det att man inte har följt villkoren tidigare och därmed förhindras man kanske från att få en ny kredit i framtiden.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst finansiering

Vi samlar bankernas erbjudande och presenterar de bästa förslagen till er

Ansök om finansiering Om Fakturino