Lagerbolag

Ett lagerbolag är en typ av bolag som aldrig haft en aktiv verksamhet. Ett lagerbolag kan ha några olika syften och det finns företag som bedrivs genom att tillhandahålla lagerbolag.

Vilande bolag

Ett lagerbolag är ett ”tomt” bolag som startats upp med registrering av bland annat organisationsnummer i syfte att säljas vidare. Det ligger med andra ord vilande redan från starten för att snabbt kunna säljas till någon som behöver ett färdigt bolag. De kunder som är intresserade av att köpa ett lagerbolag är de som vill slippa det mesta pappersarbetet och som vill få färdigt sitt bolag så snart som möjligt. Då organisationsnummer och de flesta papper redan är färdiga kan man få sitt bolag inom bara någon dag. Man får i regel hjälp med de sista pappren som behöver fyllas i samt support genom processen.

Det finns flera olika typer av ombud som bildar och säljer lagerbolag. Redovisningskonsulter och revisionsbyråer är exempel på ombud. Lagerbolag är alltid aktiebolag och åtföljs av de bestämmelser som reglerar sådana, med bland annat ett registrerat aktiekapital på minst 50 000 kr. Så snart samtliga handlingar är inskickade kan man börja använda sitt bolag och starta upp verksamheten.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC